Política

trànsit

accident mortal

Un motorista mor en un xoc frontal a la C-14 a Peramola

És el tercer motorista que perd la vida aquest cap de setmana a les carreteres catalanes

Un home de 48 anys resulta ferit en accidentar-se amb una moto a Collsuspina

El conductor d’una motocicleta ha mort aquest diumenge al vespre en un accident de trànsit a la C-14, a Peramola (Alt Urgell), segons el Servei Català de Trànsit (SCT). Es tracta del tercer motorista mort aquest cap de setmana.

Dos turismes i una moto s’han vist implicats en un xoc frontal al quilòmetre 147 d’aquesta via. Com a conseqüència de l’impacte ha mort el conductor del vehicle de dues rodes i l’acompanyant ha resultat ferida menys greu.

Fins al lloc s’hi han desplaçat sis patrulles dels Mossos d’esquadra, una dotació dels Bombers de la Generalitat i dues ambulàncies i un helicòpter medicalitzat del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Aquesta ha estat la tercera víctima mortals a les carreteres catalanes aquest cap des setmana. Ahir dissabte van perdre la vida dos altres motoristes en dos accidents. El primer a la C--16 a Guardiola de Berguedà, en topar un tot terreny i una motocicleta, i el segon a la N-260 a Castelló d’Empúries, on un motorista va sortir de la via.

D’altra banda, un home de 48 anys ha resultat ferit greu aquest diumenge al migdia en accidentar-se amb la moto al quilòmetre 31,7 de l’N-141c a Collsuspina (Moianès). L’accident ha passat cap a un quart d’una de la tarda. Fins al lloc s’hi ha desplaçat una dotació dels Bombers de la Generalitat, una ambulància i un helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que ha evacuat el ferit a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell.

36 motoristes morts

Des del començament de 2017 i fins aquest diumenge ja són 36 els motoristes que han perdut la vida a les carreteres catalanes. El Servei Català de Trànsit demana al col·lectiu més percepció del risc i consciència de la seva fragilitat i a la resta d’usuaris, respecte i actituds de protecció per reduir les víctimes.

Mobilitat fluïda

Durant el cap de setmana ha predominat la fluïdesa al conjunt de la xarxa viària catalana, si bé divendres a la tarda hi va haver restriccions de trànsit a la C-16 a Bagà en sentit nord a causa d’un incendi i ahir al matí es van registrar aturades a la N-145 en direcció a la frontera andorrana.

Pel que fa a l’operació tornada d’aquest diumenge cap a l’àrea metropolitana de Barcelona, s’han registrat aturades a les següents de fins a 5 km a l’AP-7 a Sant Celoni, a causa d’un accident que ha restringit un carril; de 4 km a la C-55 a Castellgalí; a la C-17 hi ha hagut retencions de 3 km a Ripoll, 6 km a l’Ametlla del Vallès, per un accident que ha tallat un carril, i de 3 km a Lliçà de Vall; a la C-16, 1,5 km a Guardiola de Berguedà i 1 a Cercs; a la C-35, 3 km a Cardedeu i 2 km a Sant Celoni; 1,5 km a la · C-31, a Sant Pere de Ribes i 2 km a la N-340 a l’Arboç.

Per minimitzar les afectacions viàries s’han habilitat mesures de regulació i ordenació del trànsit a la C-55 a Castellgalí i a la C-16 a Cercs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia