Política

frança

procés sobiranista

França avisa que no reconeixeria una declaració unilateral d’independència

La secretària d’Estat d’Afers Europeus afirma que la primera conseqüència seria “la sortida de la Unió Europea”

Nathalie Loiseau subratlla el seu suport al govern espanyol

La secretària d’Estat d’Afers Europeus de França, Nathalie Loiseau, ha advertit aquest dilluns que el seu govern no reconeixeria una eventual “declaració unilateral d’independència” (DUI) de Catalunya.

Preguntada en una entrevista al canal CNews per la possibilitat que el president de la Generalitat proclami la independència en virtut de la victòria del Sí al referèndum de l’1-O, Loiseau ha afirmat que una DUI “no seria reconeguda”. A més, ha alertat que “la primera conseqüència” de donar aquest pas “seria la sortida de la Unió Europea (UE) automàticament”.

La responsable francesa d’Afers Europeus ha subratllat la necessitat que aquesta “crisi” pugui ser superada per mitjà “del diàleg entre totes les forces polítiques espanyoles”.

Loiseau ha reivindicat que els estats espanyol i francès “som socis i aliats”. A més, ha assegurat que “Espanya és una gran democràcia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia