Política

tribunals

ofensiva policial

El TSJC retira als Mossos el control de la vigilància de la seu judicial

El president de l’alt tribunal ordena que els dos cossos comparteixin les funcions sota el comandament de la policia espanyola

Jesús M. Barrientos entén que la coordinació dels dos cossos “pot preservar de forma més eficaç la legalitat constitucional”

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús M. Barrientos, ha acordat que la Policía Nacional espanyola que prengui el control de la vigilància de la seu judicial, que fins ara tenien els Mossos d’Esquadra en exclusiva.

D’acord amb les “facultats governatives de què legalment disposa”, Barrientos ordena al cap superior del Cuerpo Nacional de Policía (CNP) que incorpori els seus agents al destacament policial dels Mossos per compartir la vigilància de l’edifici sota el comandament del cos estatal.

Barrientos justifica la decisió per la “previsió d’extremar la seguretat de l’edifici i garantir el seu ple i normal funcionament” davant la possibilitat que el Parlament decideixi activar la Llei del referèndum, “tot i la suspensió acordada pel Tribunal Constitucional (TC)”, i disposar “la supressió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i la figura del seu President”. La Llei de Transitorietat, que es preveu que entri en vigor amb la victòria de la independència al referèndum, estableix en l’article 65.3 que l’actual TSJC es converteixi en el Tribunal Suprem de Catalunya (TSC), màxim òrgan judicial de la república durant el període transitori. El president d’aquesta cort ha de ser nomenat pel president de la Generalitat a proposta d’una comissió mixta de la Sala de Govern del TSC i el govern de la Generalitat.

El president de l’alt tribunal entén que “la coordinació” dels dos cossos policials “pot preservar de forma més eficaç la legalitat constitucional”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia