Política

Municipal

El ple de Tiana exigeix la dimissió de l’alcaldessa

La moció s’aprova en la primera sessió després de trencar-se el pacte entre el PSC i ERC

Tots els grups de l’oposició a l’Ajuntament de Tiana excepte el PP van aprovar dimarts una moció que reclama la dimissió de l’alcaldessa, Esther Pujol, del PSC, per la seva actuació al voltant de l’1-O. El text es va aprovar en la primera sessió del ple municipal, en què es va visualitzar el trencament del pacte de govern entre el PSC i ERC, que ha provocat que els quatre regidors socialistes governin ara en solitari.

La moció impulsada pels grups de l’oposició demana també la dimissió del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i del delegat del govern a Catalunya, Enric Millo, “com a principals responsables polítics de l’actuació violenta i desproporcionada en molts col·legis electorals”. A més, el text insta a declarar-los tots dos i el rei Felip VI persones no grates. La petició de dimissió de l’alcaldessa que recull la moció es fa ressò de la que va expressar la Taula per la Democràcia. L’escrit també reconeix l’actitud cívica de totes les persones que van anar a votar l’1-O, condemna la violència, dona suport a les víctimes de les accions policials i reclama la retirada dels efectius de la Policía Nacional i la Guàrdia Civil enviats per “impedir l’exercici democràtic de votar en un referèndum”.

Moció alternativa

El ple va aprovar també una moció impulsada pel PSC, que va obtenir el suport de tots els grups municipals excepte del PP, que condemna la repressió policial de l’1-O, demana la dimissió de Rajoy i Millo, lloa l’actitud pacífica dels ciutadans de Catalunya i expressa el suport a tots els alcaldes i alcaldesses que s’han vist afectats per “accions o reaccions al voltant de la convocatòria de l’1 d’octubre”. El text també s’adhereix al manifest de la Taula per la Democràcia per donar una resposta unitària en defensa de les institucions catalanes, els drets fonaments i el dret dels ciutadans de Catalunya “a decidir el seu futur polític i la democràcia” i fa una crida al diàleg.

Totes dues mocions estaven fora de l’ordre del dia d’un ple que s’havia de fer el 3 d’octubre passat però que es va ajornar fins aquest dimarts per la jornada d’aturada general.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts+Puigdemont per Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona

Boadas defensa que la Casa Pastors sigui un centre obert a la ciutadania

girona

Xavier Garcia Albiol, ingressat per una arrítmia

Badalona
regne unit

Sunak anuncia deportacions a Ruanda en deu o dotze setmanes

barcelona