Política

Albiol proposa un pacte al PSC i C,s: “No avalar un referèndum, ni legal ni il·legal”

Opina que els partits sobiranistes han de “pagar el seu engany a les urnes i als jutjats”

Albiol pretén un “compromís democràtic” amb el PSC i C,s perquè no governin amb sobiranistes: PDeCAT, ERC, CUP, ni amb els ’comuns’

El candidat del PP a les eleccions catalanes del 21 de desembre, Xavier García Albiol, ha proposat aquest dimarts a Miquel Iceta (PSC) i a Inés Arrimadas (Cs) signar un “compromís democràtic” pel qual cap d’ells podrà governar amb sobiranistes després dels comicis: ni amb el PDeCAT, ni amb ERC, ni amb la CUP, ni amb els ’comuns’.

Ho ha explicat en un acte des del Parc Central de Nou Barris, a Barcelona, on ha explicat que aquest compromís inclou dos punts més: que no avalaran un referèndum “ni legal ni il·legal” després dels comicis, i que les tres llistes formaran Govern si sumen els suficients escons després del 21-D.

Albiol considera que el PSC “en els últims dies ha jugat a fer l’efecte que vol arribar a acords amb ERC i Podem” després de les eleccions, i també ha acusat Cs de, el desembre del 2015, haver volgut signar un acord amb el PSOE i Podem per evitar que Rajoy fos president.

El president del PP a Catalunya i candidat dels populars a la Generalitat en les eleccions del 21-D, Xavier Garcia Albiol, ha retret que ara ERC, el PDeCAt i la CUP comencin a fer autocrítica i a “admetre que la independència no era factible ni estaven preparats per fer-la”. Després de les darreres declaracions del president Carles Puigdemont i dels dirigents d’Esquerra, Albiol ha reclamat als tres partits que “donin explicacions a la gent que s’ho ha cregut i s’ha manifestat” en favor del procés i de la independència. “Ja està bé. Després d’haver fet tant de mal, de provocar inestabilitat i que la meitat de la població estigui discutida amb l’altra meitat, que ara diguin que el projecte independentista no és fiable, ja està bé. Als del PPC no ens han pres el pèl, li l’han pres als independentistes que s’ho creuen”, ha sentenciat. En una roda de premsa des de Nou Barris, a Barcelona, Albiol ha esperat també que els dirigents i els partits independentistes “paguin el seu engany a les urnes el 21-D i als jutjats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA