Política

eleccions 21-D

judicialització del procés sobiranista

El PP reclama a la junta electoral que faci retirar llaços de 8 ajuntaments

El PP Lleida va demanar ahir a la junta electoral que insti els ajuntaments de Solsona, Mollerussa, Fondarella, la Seu d’Urgell, Tremp, Cervera, Tàrrega i Térmens a retirar dels espais públics els llaços grocs, que simbolitzen la protesta per l’empresonament dels vuit consellers del govern destituïts i dels presidents de l’ANC i d’Òmnium. De la mateixa manera, en l’escrit es reclama que els municipis eliminin les pancartes que demanen l’alliberament dels consellers destituïts empresonats. L’escrit reclama que es faci retirar les pancartes amb la inscripció “Llibertat presos polítics” i tots els elements identificadors, com ara els llaços grocs i els que tinguin “alguna relació de semblança” amb els que els independentistes que es presenten als comicis del 21 de desembre “utilitzen per fer campanya”.

L’objectiu és, segons el PP, evitar que “determinats poders públics” puguin induir el votant a decantar-se per una o altra opció “mitjançant campanyes institucionals”. Marisa Xandri, cap de llista per Lleida, va qualificar les pancartes i els llaços de “trencament de la imprescindible neutralitat institucional”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia