Política

Rússia

La CIA ajuda Rússia a frustrar un atemptat a la catedral de Kazan de Sant Petersburg

El president rus, Vladimir Putin, agraeix al seu homòleg nord-americà, Donald Trump, la informació facilitada

Les forces de seguretat van poder detenir un grup de terroristes que planejava explosions al principal temple ortodox de la ciutat i a altres llocs concorreguts

El president rus, Vladimir Putin, ha agraït aquest diumenge al seu homòleg nord-americà, Donald Trump, el lliurament d’una informació que ha permès a les forces de seguretat russes frustrar un intent d’atemptat en la catedral de la Mare de Déu de Kazan, el principal temple ortodox de Sant Petersburg, i detenir als implicats.

Putin expressat el seu agraïment en una trucada telefònica que s’ha fet per iniciativa de la part russa, segons ha explicat el servei de premsa del Kremlin en un comunicat. “El president de Rússia ha agraït al seu col·lega nord-americà la informació brindada per la CIA, que ha permès seguir la pista, trobar i arrestar un grup de terroristes que planejaven explosions al temple de Kazan, situat en Sant Petersburg, així com a altres llocs concorreguts de la ciutat”, precisa la nota.

El president rus ha destacat que les dades rebudes han estat suficients per localitzar els terroristes, que estarien vinculats al grup gihadista Estat Islàmic (EI). Putin ha demanat a Trump que transmeti el seu especial agraïment al director de la CIA i als agents que han facilitat aquesta informació secreta.

A més, ha garantit al president nord-americà que “en cas de rebre dades sobre amenaces terroristes contra els Estats Units, els serveis secrets russos les transmetran immediatament als seus col·legues pels canals pertinents, com ha estat habitual en el passat.

El Servei Federal de Seguretat rus (FSB) ha anunciat aquesta setmana la detenció de set persones que tenien la intenció de perpetrar una sèrie d’atacs a l’antiga capital dels tsars. El grup tenia previst dur a terme un atemptat suïcida aquest diumenge a la catedral de Kazan, situada a l’avinguda Nevski, la més freqüentada de la ciutat.

Sant Petersburg va patir a l’abril un atac kamikaze al metro, que va provocar 14 víctimes mortals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia