Política

Homenatge a l’1 d’octubre en un espai colomenc

Només la CUP defensa que es canviï el nom de la plaça de l’Ajuntament

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners dedicarà un espai del poble a l’1 d’octubre del 2017, la jornada del referèndum sobre el dret a decidir el futur del país. Un acord del ple, dilluns al vespre, va establir que els grups polítics crearan una comissió de nomenclàtor –amb l’assessorament d’experts– per decidir quin és l’espai escollit. L’equip de govern (ERC i MES) va tombar una moció de la CUP perquè la plaça de l’Ajuntament sigui batejada com a plaça 1 d’Octubre.

Durant el ple, l’alcalde, Joan Martí (ERC), va considerar “precipitat” que la CUP (un regidor de 17) hagués presentat la moció sense haver-ne establert els termes amb la resta de grups. “Hi ha certa lamentació que un fet tan important s’ha presentat de manera unilateral. Hauria estat més lògic treballar entre tots”, va explicar. Ahir el batlle va lamentar que “una cosa tan positiva i transcendent s’hagi convertit en una picabaralla”.

Martí considera que la CUP ha tingut massa pressa a emular el que han fet alguns grups de l’Ajuntament de Girona, que han volgut canviar el nom de la plaça Constitució per plaça 1 d’Octubre a través de la comissió de Nomenclàtor –pròximament s’aprovarà al ple–. Segons el batlle, canviar de nom la plaça “pot comportar inconvenients”. “Estem d’acord en el fons [de la petició], però no en la forma”, va exposar. Sylvia Barragán (CUP) havia assegurat que el canvi no tenia grans complicacions.

El portaveu de CiU, Carles Roca, va explicar que el nom de plaça de l’Ajuntament és “digne, i no creiem que s’hagi de canviar”. “Això no vol dir que no hàgim de buscar un espai públic per batejar-lo com a 1 d’Octubre”, hi va afegir. Roca va dir que podria haver-hi un espai davant de l’escola Sant Salvador d’Horta susceptible de ser recordat amb una placa en record de la defensa del col·legi electoral, l’1 d’octubre. El PSC no va donar suport al text de la CUP.

LA FRASE

Considero justificat que hi hagi un lloc que es digui 1 d’Octubre, però s’han de valorar pros i contres
Joan Martí
alcalde de santa coloma de farners (ERC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia