Política

Violència policial durant l'1-O

Centenars de persones protesten a Barcelona contra la presència del rei

A la zona s’ha desplegat un fort dispositiu de seguretat i s’ha tallat la Via Laietana per impedir l’accés dels manifestants als voltants del Palau de la Música

Hi ha hagut moments de tensió entre els concentrats i grups d’unionistes

Centenars de persones protesten pels carrers del centre de Barcelona convocats pels Comitès de Defensa de la República (CDR) per la presència de Felip VI a Barcelona amb motiu del Mobile World Congress (MWC). Els Mossos han blindat el Palau de la Música amb un fort dispositiu de seguretat i han tallat el pas de diversos carrers.

Els manifestants porten cassoles, xiulets, llaços grocs i estelades, i criden consignes com “Llibertat presos polítics”, “Fora el Borbó” o “Els carrers seran sempre nostres”.

La protesta estava convocada a dos quarts de sis de la tarda a la plaça Urquinaona i a l’avinguda de la Catedral. Just en aquell moment els Mossos han tallat la Via Laietana a l’alçada d’Urquinaona amb tanques i furgonetes policials per evitar que els manifestants baixessin. Un grup de concentrats estaven situats més pròxims al Palau, a la Via Laietana a l’alçada del carrer Sant Pere més Baix, han estat desplaçats pels Mossos a la zona del carrer Comtal.

La policia ha blindat tot l’entorn del Palau i ha tallat tots els carrers adjacents a la Via Laietana des de Jaume I a Urquinaona.

Denuncien càrregues a la zona

S’han viscut alguns moments de tensió entre els participants en la protesta i policies, quan aquests últims han desplaçat els concentrats que estaven més pròxims al Palau.

Alguns manifestants denuncien a la xarxa que els Mossos han fet càrregues policials. La regidora de la CUP per Barcelona María José Lecha ha assegurat que els agents els han “amagat a cops de porra”, mentre que l’organització Arran ha assegurat que una militant ha resultat ferida per una càrrega policial i traslladada a un centre hospitalari. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha informat que ha atès 5 persones, de caràcter lleu, a la zona de Via Laietana.

Fonts dels Mossos han explicat que el dispositiu ha establert un perímetre de seguretat i que en alguns moments els agents han hagut d’actuar “amb la mínima força indispensable” perquè alguns manifestants han intentat passar el cordó tot i les ordres dels policies. En alguns casos concrets s’ha fet ús de la porra per mantenir el perímetre, han afegit.

També hi ha hagut topades entre manifestants independentistes i altres d’espanyolistes, quan un grup dels segons que venia d’una concentració unionista a la plaça Catalunya s’ha trobat amb els primers al carrer Comtal. Al cap d’una estona, els partidaris de la unitat d’espanya han marxat i només hi ha hagut enfrontaments verbals i algunes empentes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia