Política

18 convalidacions de 22 i més misteris

Casado va pagar 1.465 euros pel màster presencial i Álvarez Conde li ho va aprovar gairebé tot sense anar a classe

Ni Cifuentes té el treball final ni el líder del PP el mostra

Ningú ha entrat al despatx del principal acusat

Si bé el títol és poc sexi (màster en dret autonòmic i local), la Universitat Rey Juan Carlos I ha regalat al públic una crònica de misteris i embolics sense fi amb aquest curs presencial. El líder del PP, Pablo Casado, va pagar 1.465 euros per matricular-se en el màster el 2008 i, més tard, va abonar 227 euros més per sol·licituds de convalidació. I va cantar bingo: la comissió de convalidacions el va informar que 18 de les 22 assignatures li serien convalidades sense fer res.

A l’epicentre dels misteris hi ha Enrique Álvarez Conde, catedràtic que dirigia l’Institut de Dret Públic fins que la URJC el va suspendre i que era el director del màster de Casado i de Cristina Cifuentes. Álvarez Conde, que s’acull al dret a no declarar, està ara imputat en les dues peces separades a jutjar, la de Casado i la de Cifuentes. “A l’hora d’entregar els treballs es feia a través d’ell”, deia el líder del PP. Curiosament, el director provisional de l’Institut de Dret Públic, Pablo Acosta, ha revelat que Álvarez Conde té al centre un despatx seu tancat que està “intacte” des de l’inici de la causa perquè ningú no ha anat a escorcollar-lo.

Exhibició fugaç del pretès treball

En esclatar el cas, Casado va convocar la premsa a Gènova el 10 d’abril i va exhibir fugaçment uns presumptes treballs desplegats en forma de ventall –com fa la policia amb el material decomissat– com a esquer per a càmeres i fotògrafs. El cas és, però, que Casado no ha mostrat mai un TFM i es vanta de no tenir ni el certificat oficial de les notes ni el títol perquè no va anar mai a la secretaria a recollir-los. Més dura és la lluita de Cifuentes per trobar el seu TFM, en la qual està immersa des de ja fa tres mesos, sense èxit. “No és una tasca tan fàcil. Jo ho he intentat, però no l’he trobat”, va dir a la jutgessa, que no dissimulava l’estupor. Cifuentes va arribar a al·legar que ella no té cap còpia ni cap arxiu perquè preferia imprimir el treball cada vegada i enviar tots els folis en sobres.

La professora Alicia López de los Mozos, la suposada presidenta del tribunal del treball de final de màster (TFM) de Cifuentes, ja va dir que la seva firma havia estat falsificada en l’acta d’avaluació de Cifuentes i ara hi ha afegit que no recorda “res” de l’alumne Casado. Les alumnes Alida Mas Taberner –subsecretària de la conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana amb Camps–, María Mateo Feito –filla de la col·laboradora de Cifuentes i exassessora a la conselleria d’Educació de Madrid María Teresa Feito– i María Dolores Cancio ja estan imputades. El Suprem dirà ara si Casado, que promet encarnar “l’Espanya que matina”, té el mateix destí per l’afany d’inflar el currículum amb el que era el màster de moda a Madrid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia