Política

Un alt càrrec de la Casa Blanca diu que treballa “des de dins per frustrar” els plans de Trump

El ’New York Times’ publica una carta anònima que acusa el president nord-americà de tenir impulsos “anticomercials i antidemocràtics”

Un alt càrrec de la Casa Blanca ha publicat una carta anònima al New York Times on assegura que treballa “des de dins per frustrar” els plans del president nord-americà Donald Trump. “Els impulsos del president Trump són generalment anticomercials i antidemocràtics”, assegura l’alt càrrec, que descriu el president com a “immoral” i “temerari”. De fet, la carta apunta que ja hi ha hagut converses dins de l’administració nord-americana per invocar la vint-i-cinquena esmena de la Constitució, que permetria al vicepresident i una majoria de secretaris d’estat declarar a Trump incapaç d’exercir el càrrec i fer-lo fora. Amb tot, l’alt càrrec admet que “ningú vol començar una crisi constitucional”.

“Molts dels alts càrrecs de la seva pròpia administració treballen diligentment per frustrar parts de la seva agenda i els seus pitjors impulsos. Ho sé, perquè sóc un d’ells”, assegura l’autor o autora de la carta anònima del ’New York Times’.

“Creiem que el nostre deure és, per sobre de tot, amb el país, i el president segueix actuant d’una manera que és detriment per a la salut de la nostra república”, afegeix la carta.

“Per això molts dels que han estat nomenats per Trump ens hem compromès a fer tot el que puguem per preservar les nostres institucions democràtiques tot frustrant els impulsos erronis de Trump fins que sigui fora”, indica.

L’alt càrrec nord-americà lamenta que el president, “en públic i en privat, mostra preferència pels autocràtics i dictadors, com el president Putin de Rússia o el líder de Corea del Nord, Kim Jong-un” mentre que critica els aliats tradicionals dels EUA.

Amb tot, afegeix que “l’Estat estable” actua per mantenir a ratlla Trump i evitar que les coses empitjorin o que algunes de les seves directrius surtin “de l’ala oest de la Casa Blanca”.

“Potser és poc consol en aquesta era caòtica, però els americans han de saber que hi ha adults a la sala. Reconeixem absolutament el que està passant. I estem intentant fer el correcte fins i tot quan Donald Trump no”, ha indicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona