Política

Bargalló crida a cercar un acord amb l’Estat però avisa que el govern “no renunciarà” al dret d’autodeterminació

El conseller d’Ensenya subratlla que la prioritat és ara aconseguir la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats

Adverteix que qualsevol sentència sobre l’1-O que no sigui absolutòria serà “una condemna per la democràcia a l’Estat”

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha cridat aquest dijous a “insistir i perseverar en la necessitat de diàleg” amb l’estat espanyol per transformar-lo en negociació i aconseguir un acord per celebrar un referèndum d’autodeterminació a Catalunya.

“No permetrem que ens obliguin a renunciar al nostre dret a l’autodeterminació ni al dret de la nostra gent a opinar”, ha assegurat Bargalló a Torredembarra, on ha pronunciat la glosa de la Diada en l’acte institucional de l’Onze de Setembre al Camp de Tarragona. Ha recordat, però, que la prioritat és ara aconseguir la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats.

El conseller ha apel·lat a la “força” de l’1-O, que ha definit com “la diada de la democràcia”, per afrontar els “moments difícils” que vindran i ha demanat no caure “en el parany” d’aquells “que ens volen dividir en debats estèrils sobre símbols i endinsar en un fals debat identitari”.

Segons Bargalló, els tribunals espanyols no jutjaran els dirigents polítics ni els líders de la societat civil que van assumir la responsabilitat de l’1-O. “Es jutja el fet que votéssim l’1-O i es jutja si realment l’Estat viu en una democràcia efectiva i real”, ha assenyalat.

El titular d’Ensenyament ha advertit que qualsevol sentència que no sigui absolutòria serà “una condemna per la democràcia a l’Estat” i això, ha dit, haurà d’interpel·lar “a tots els demòcrates”. D’aquí, ha afegit Bargalló, que el president Torra hagi cridat a una mobilització “àmplia i transversal” pels drets civils “que respon a l’esperit de llibertat que ens ha mogut sempre”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia