Política

Anonymous Catalonia revela els noms d’alguns dels jutges que insulten l’independentisme

Els activistes han anunciat aquest dijous al matí que difondrien la llista d’identitats darrere la filtració de correus

El col·lectiu Anonymous ha començat a identificar els jutges que apareixen a les converses que ahir dimecres a la nit van fer públiques Eldiario.es i Elmón.cat. En aquestes converses, extretes del correu electrònic corporatiu de la judicatura, i que s’havien donat a conèixer sense mostrar noms o inicials, alguns magistrats feien comentaris despectius i insultants contra el moviment independentista català i els seus líders empresonats o a l’exili.

Algunes de les expressions que es feien servir per criticar el moviment independentista eren les de “règim nazi”, però també es feia referència a “colpistes”, “violents”, “extremistes” o “virus”. En aquest sentit, algun dels jutges que en el passat havia estat destinat a Catalunya, afirmava que havia demanat el trasllat a Espanya per evitar que el virus independentista pogués afectar al seu fill.

Un cop es va conèixer la notícia, el col·lectiu d’internautes Anonymous Catalonia va avançar que al llarg de dijous començaria a fer públics els noms dels magistrats que sortien a ls documents.

Segons Eldiario.es i Elmón.cat, mitjans que han publicat l’exclusiva, els correus es remunten al 20 de setembre de l’any passat, tot just fa un any, quan milers de persones es van concentrar davant la seu de la conselleria en protesta a l’escorcoll que estava fent la Guàrdia Civil.

La publicació dels correus ha fet que els partits polítics es posicionin a favor o en contra del contingut. Així, PP i Cs han donat suport a la judicatura. El PSOE, en canvi, ha mostrat respecte a la separació de poders, però el president del govern ha avançat que parlarà del tema amb el president de la Generalitat.

Pel que fa als partits independentistes, aquests han reclamat una investigació i la dimissió del president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes). Podem també ha demanat una investigació i que es depurin responsabilitats.

També aquesta tarda s’ha sabut que un grup de 15 eurodiputats encapçalats pels republicans Jordi Solé i Josep Maria Terricabras i Ramon Tremosa pel PDeCAT, han adreçat una pregunta a la cambra europea per reclamar una investigació per vulneració de drets. Els eurodiputats formen part de quatre del grups presents a l’eurocambra i són originaris de 6 països diferents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona