Política

Dues exposicions per recordar el referèndum

‘1 d’octubre’ i ‘55 urnes per la llibertat’ reflexionen sobre els fets del referèndum

La Delegació de la Generalitat a la Unió Europea va ser escenari ahir de la inauguració de l’exposició 1 d’octubre, que inclou un recull de fotografies i portades de diaris catalans, espanyols i internacionals. La mostra té com a objectiu recordar què va passar en el referèndum d’autodeterminació celebrat a Catalunya ara fa un any, posant especial atenció en com es va viure i com es va explicar als mitjans de comunicació. En l’acte de presentació a Brussel·les, la delegada de la Generalitat, Meritxell Serret, va destacar que la voluntat de l’exhibició és “presentar de manera senzilla i sòbria davant les institucions europees” els fets de l’1-O i crear “un espai per reflexionar, entendre i dibuixar camins de futur”. Serret també va interpel·lar les institucions de la UE perquè “col·laborin” a trobar una “sortida democràtica i pacífica al conflicte català”.

L’exposició 55 urnes per la llibertat també es va inaugurar ahir, en aquest cas a l’Arts Santa Mònica de Barcelona. La mostra proposa fer un recorregut per la feina de 55 artistes que ofereixen una interpretació del referèndum del 2017 sense deixar de banda “el seu compromís en defensa de la llibertat i la democràcia”, segons expliquen els organitzadors. Cada artista tenia a la seva disposició una urna de l’1-O per fer la seva creació artística. L’exposició ja es va poder veure a Brussel·les i Perpinyà, i està previst que el recorregut itinerant continuï després de la seva estada a la capital catalana, on es podrà veure fins al 25 de novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia