Política

Girona reivindicarà la República un any després

L’ANC convoca un acte dissabte a la seu de la Generalitat per instar el govern a fer efectiva la proclamació publicant-la al DOGC

La jornada festiva inclou una botifarrada groga i una manifestació

La proclamació de la República Catalana a la plaça del Vi de Girona es va viure, el 27 d’octubre del 2017, sota un sol de primavera, amb l’eufòria d’un dia històric i amb les ganes de festa d’un divendres i inici de les Fires de Sant Narcís. Un any després, es reivindica la República amb quatre actes programats per aquest dissabte, organitzats per ANC Girona i CDR Girona.

De caràcter festiu, hi ha la botifarrada groga , a les 14 h, a l’Ateneu 24 de Juny, que col·labora en la iniciativa. Els organitzadors preveuen que hi assisteixin més de 300 persones i fan una crida a la participació. No calen tiquets previs i destaca també una opció de menú per a vegans i celíacs. Hi haurà actuacions musicals de Cor Femení i 4GAMI, i els beneficis aniran a la caixa de solidaritat. D’altra banda, els membres del secretariat de l’ANC a Girona animen a sumar-se a una acció que es durà a terme de manera simultània en cinc punts del país: Barcelona, Tarragona, Lleida, Tortosa i Girona. Es proposa als ciutadans que, entre les nou del matí i les dues del migdia, s’acostin al registre de la Generalitat dels respectius municipis i hi presentin de manera individual una petició en què s’insta el Parlament i el govern a publicar la proclamació de la República catalana al DOGC.

En el cas de Girona, el registre està situat a la plaça Pompeu Fabra, on a les onze del matí tindrà lloc l’acte central de la jornada, promogut també per l’Assemblea. En l’esdeveniment es projectaran diferents vídeos entorn del procés. La temàtica del primer serà Què vam votar l’1-O, amb la voluntat de reivindicar que el govern apliqui el mandat popular, tenint en compte que el sí es va imposar en un 90% dels vots en el referèndum sobre la independència. El següent vídeo serà de l’històric moment en què l’aleshores presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va llegir el preàmbul de la proposta de resolució que proclamava i posava els fonaments per construir el nou país. Un text que va ser aprovat per setanta vots a favor, deu en contra i dos vots en blanc. Durant l’acte central a Girona també es farà la lectura del manifest –el pronunciarà, molt probablement, un membre del secretariat nacional o territorial de l’ANC–. S’amenitzarà amb la projecció del videoclip de la popular cançó Endavant les atxes; s’exhibirà un altre enregistrament amb les lluites socials que hi ha hagut històricament, acompanyat de missatges que recordaran que diverses d’aquestes es van guanyar amb la força i la complicitat d’un poble mobilitzat, i, finalment, es clourà aquesta part amb el cant d’Els segadors. I, a la tarda, el CDR Girona convoca a les 19 h davant la seu de la Generalitat una manifestació, sota el lema Despleguem la República de les classes populars.

LA DATA

27.10.17
és el dia
de la proclamació de la República Catalana, en el marc d’un ple històric al Parlament.

LA XIFRA

500
gironins
es van reunir a la plaça del Vi, on van seguir a través d’una pantalla gegant la sessió parlamentària.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona