Política

En llibertat els detinguts a Barcelona en les manifestacions contra el Consell de Ministres del 21-D

Alerta Solidària i Arran denuncien “atestats prefabricats de Madrid”

El jove detingut pel tall de l’AP-7 a l’Ampolla també ha estat posat en llibertat, sense mesures cautelars

Els nou detinguts a Barcelona en les manifestacions contra el Consell de Ministres del 21-D majors d’edat han sortit en llibertat, tres d’ells amb l’obligació de compareixença periòdica, retirada del passaport i prohibició de sortir del territori. Els nois han declarat als jutjats d’instrucció en funcions de guàrdia de la Ciutat de la Justícia, concretament als jutjats d’instrucció 14, 15 i 16, perquè estan investigats en una causa oberta per desordres públics i atemptat a l’autoritat.

Des de les deu del matí i fins la seva sortida, a mitja tarda, desenes de persones han fet una concentració reclamant la seva llibertat. Alerta Solidària i Arran han denunciat una “repressió excepcional” amb uns “atestats prefabricats que venien de Madrid” i han dit que havien obligat els detinguts a declarar en castellà.

Durant tot el dia, des de les deu del matí i fins les sis de la tarda, un grup que ha fluctuat entre la quarantena i el centenar de persones s’ha concentrat a les portes de la Ciutat de la Justícia cridant i mostrant una pancarta en favor de la llibertat de tots els detinguts en els actes en contra del Consell de Ministres del 21-D.

Després de la sortida de l’últim detingut, Norma Pedemonte, portaveu d’Alerta Solidària, ha explicat que hi havia “una clara voluntat de provocar per part del govern espanyol”, ha dit que hi havia “promeses que es van fer que no han estat respectades per part del govern català” i ha dit indicat que s’ha obligat els detinguts a respondre en castellà.

Per la seva banda, Adriana Roca, portaveu d’Arran ha dit que “el govern català ha estat criminalitzant la protesta i sembrant el terreny perquè hi hagi aquesta repressió”.

El jutjat d’instrucció número 2 de Tortosa ha deixat en llibertat sense mesures cautelars al jove detingut aquest divendres, 21 de desembre, per tallar l’AP-7 a l’Ampolla (Baix Ebre). El jove, de 25 anys i veí de Deltebre, s’ha acollit al seu dret a no declarar davant la jutgessa aquest dissabte al matí.

Se li imputa un delicte per desordres públics, resistència a l’autoritat, amenaces i danys. Segons el seu advocat, Òscar Grau, en l’atestat dels Mossos d’Esquadra se l’acusa de ser la persona que va encendre la columna de pneumàtics que tallava l’autopista. La policia catalana també va detenir dues persones més divendres. El seu arrest va quedar sense efecte ahir al vespre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona