Política

Podem amenaça amb retirar el suport als pressupostos si no es compleixen tots els punts de l’acord signat amb Sánchez

La portaveu de Podem, Irene Montero, denuncia que no s’han impulsat mesures per regular el mercat elèctric o els preus del lloguer

El Consell de Ministres té previst aprovar aquest divendres l’avantprojecte de llei dels comptes estatals

La portaveu de Podem al Congrés, Irene Montero, ha amenaçat amb retirar el suport als pressupostos si el govern espanyol no compleix tots els punts de l’acord signat a l’octubre per Pedro Sánchez i Pablo Iglesias. En la primera entrevista després de la baixa de maternitat, ha dit a TVE que estan “preocupats” perquè el govern espanyol no està impulsant alguns dels compromisos com el de regular el mercat elèctric per evitar “apujades abusives” del preu de la llum o regular els preus del lloguer. “Si no es compleix l’acord, els pressupostos no sortiran endavant i serà evident que caldrà sortir a guanyar unes eleccions; si volem agenda del canvi Pablo Iglesias ha de ser el president”, ha manifestat. Per a Montero, no aprovar els pressupostos seria sinònim d’avançament electoral.

El mateix dia que el Consell de Ministres té previst aprovar l’avantprojecte de llei de pressupostos per al 2019, la portaveu de Podem al Congrés alerta que no poden donar per fet el suport de la formació. A l’octubre, govern espanyol i Podem van tancar un acord que, entre d’altres, incloïa l’apujada del salari mínim interprofessional o la revalorització de les pensions. L’acord també incloïa mesures noves com la regulació de la publicitat del sector del joc i les apostes, la dels preus del lloguer a les zones més tensionades, la del sector energètic o els permisos de paternitat i maternitat iguals i intransferibles.

Segons Montero, aquestes últimes no s’estan complint i això fa que la seva formació estigui “preocupada” i es plantegi retirar el suport al govern espanyol. Tanmateix, ha dit que venen “setmanes dures de feina” per aconseguir que l’executiu de Pedro Sánchez materialitzi els acords signats amb Podem. “Treballarem dur i no veiem altre escenari que complir-ho, està pactat, no són propostes”, ha reblat.

De fet, dirigents de Podem es van reunir dijous amb la ministra d’Hisenda, Maria Jesús Montero, per revisar el compliment de l’acord. Durant l’entrevista, Montero no ha desvetllat cap detall sobre si hi ha negociació o acostament del govern espanyol amb ERC i PDeCAT.

Govern d’extrema dreta a Andalusia

Sobre el pacte de PP-Cs i Vox a Andalusia, ha augurat que serà la formació de Santiago Abascal la que marqui el pas al govern de Juanma Moreno i, per tant, augura que serà un “govern d’extrema dreta”.

Segons Montero, Vox és un partit que es fonamenta en “l’odi als immigrants, a les dones i al diferent”. Per contra, ha apel·lat a la societat perquè cregui en partits que fomenten “l’esperança del canvi”. També ha fet autocrítica per no haver convençut votants d’esquerres d’anar a les urnes i ha dit que els ciutadans han d’entendre que la política “és útil” i s’han de “mobilitzar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona