Política

Sirvent: “No entenem com pot ser que no hi hagi un ‘no’ radical del Govern als pressupostos de l’Estat”

La diputada de la CUP lamenta que s’hagi entrar en un “xantatge” sobre les “engrunes” que ofereix l’Estat

El Consell de Ministres té previst aprovar aquest divendres l’avantprojecte de llei dels comptes

La diputada de al CUP al Parlament Maria Sirvent ha assegurat que la seva formació no entén per què el Govern no defensa un “no rotund” als pressupostos de l’Estat. En una entrevista a ’Ràdio 4’, la diputada cupaire ha lamentat també que s’hagi entrat en un “xantatge d’haver d’acceptar engrunes que ofereix l’Estat”. Així ho ha manifestat aquest divendres que el Consell de Ministres aprovarà els pressupostos estatals per al 2019. Sirvent també s’ha mostrat molt crítica contra les polítiques delgovern Torra i ha assegurat que de l’abstenció a la investidura han passat a un “no rotund”.

Sirvent ha carregat contra el model de seguretat del Govern que, segons ha assenyalat, “està més preocupat de coaccionar, coartar i prohibir des d’una perspectiva autoritària”. I ha afegit que l’esgarrifa veure la coordinació entre el ministeri de l’Interior i el departament d’Interior per “controlar el territori contra l’independentisme popular”.

La diputada de la CUP també s’ha dirigit a JxCat i ERC per demanar-los que no limitin la mobilització al carrer contra el judici de l’1-O. Segons la diputada, no es pot deixar que la repressió guanyi perquè sinó s’estarà retrocedint en els drets dels catalans i suposaria demostrar que la repressió és útil i serveix. Per aquest motiu, ha defensat que cal fer front a la “repressió” i ha lamentat que JxCat i ERC fessin una “campanya de desmobilització” i entressin en el debat sobre el que és pacifisme i el que no ho és.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia