Política

Crida a la unió de comuns, ERC i CUP a les municipals

L’alcalde de Ripollet reivindica la unitat organitzativa per revalidar alcaldies

L’alcalde de Ripollet, Josep Maria Osuna, reivindica la unió organitzativa de Catalunya en Comú, ERC i CUP en aquells municipis en què les aliances han fet possible guanyar el govern local i adverteix del risc que suposa continuar funcionant separats. Ho feia ahir al barri barceloní del Clot, en un acte organitzat per la plataforma Sobiranistes –de Catalunya en Comú– en què la diputada Elisenda Alamany també reivindicava que la “nova política” són Dolors Sabater a Badalona, Carles Escolà a Cerdanyola del Vallès o Osuna a Ripollet perquè el seu lideratge ha sorgit d’una àmplia base social. Osuna va lamentar que les candidatures unitàries que han aconseguit el canvi de govern no hagin permès “teixir coordinació i organització” entre els socis amb el resultat que cada partit celebra per separat la seva conferència municipalista. Osuna adverteix que això suposa un risc electoral.

Alamany va reivindicar la “nova política” com el tercer eix que s’afegeix als d’esquerra-dreta i catalanisme-espanyolisme i va advertir que el repte de l’esquerra és “omplir-lo de valors progressistes” i disputar-lo als nous partits populistes i d’ultradreta que poden atreure votants perquè també llancen un missatge contra les elits econòmiques i polítiques. L’acte de Sobiranistes encetava una campanya audiovisual que es farà a través de les xarxes i va comptar amb la presència de la jurista de MES, Jordina Freixanet, després de l’absència per malaltia del diputat d’ERC Ruben Wagensberg.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia