Política

ERC prepara actes arreu de l’Estat durant el procés judicial

La defensa de Junqueras i Romeva insistirà en la impugnació de les proves de la instrucció “il·legal” del jutjat número 13

ERC prepara una campanya d’actes en diferents ciutats espanyoles en paral·lel al judici contra els presos polítics i fins a les eleccions del maig. Els republicans volen “explicar-se, defensar-se i acusar l’Estat per les vulneracions de drets i llibertats i l’atac a la democràcia”, segons va explicar ahir la portaveu del partit, Marta Vilalta. La formació preveu recalar a Madrid, Saragossa, Granada, Sevilla Múrcia, Còrdova o Valladolid, a més de València i Palma. Abans, però, el pròxim dia 29 el president del partit, Oriol Junqueras, empresonat a Lledoners, oferirà una conferència per escrit al Sant Jordi Club de Barcelona.

D’altra banda, la defensa de Junqueras i Raül Romeva, a càrrec d’Andreu van den Eynde, reclama la impugnació de proves de la instrucció “il·legal” del jutjat 13 per demanar que siguin expulsades del procediment judicial al Suprem. La del president d’Òmnium, Jordi Cuixart, impugna vídeos que la fiscalia aporta com a prova perquè les imatges estan manipulades. En concret, es tracta d’un vídeo titulat “Protesta ante la conselleria d’Economia 20 de septiembre”. Segons la descripció indicativa sobreimpresa, les imatges corresponen a les protestes al davant de la seu d’Economia. En realitat, el vídeo barreja imatges del davant de la conselleria amb l’operació de la Policía Nacional davant de la seu de la CUP amb l’objectiu de reforçar el relat de falsa violència en les protestes del 20 de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia