Política

La reunió del subdelegat, l’Ajuntament de Girona i Adif serà demà passat

Bramon demana que per la importància dels temes pendents del TAV hi sigui l’alcaldessa, però Madrenas no pot i, a més, reitera que ho ha delegat en Ribas

La reunió entre el subdelegat del govern espanyol –Albert Bramon–, l’Ajuntament de Girona i responsables d’Adif per desencallar les obres pendents del TAV a la ciutat –en especial la reurbanització de la plaça Espanya– serà demà passat, divendres, a la subdelegació a dos quarts de dotze del migdia. Bramon va enviar ahir una altra carta a l’alcaldessa –després de rebre la que li va escriure ella explicant-li que no els anava bé dijous al matí com ell havia proposat– i va suggerir aquesta nova cita, que el consistori va acceptar ahir mateix. Fonts de la subdelegació van reiterar ahir la seva actitud “positiva i de col·laboració” per arribar a acords i solucionar un tema que, admeten, “s’ha allargat potser massa”.

En la carta d’ahir, el subdelegat reclamava que a la reunió hi fos Madrenas, ja que es tracta d’“una qüestió d’altíssima rellevància i urgència” per a la ciutat i creu que “seria de gran interès per avançar de manera decisiva en la solució” que l’alcaldessa hi fos com a “màxima autoritat de la ciutat”.

Des de l’Ajuntament, però, van confirmar ahir que la representació municipal en la trobada serà encapçalada pel regidor delegat del projecte ferroviari, Carles Ribas, a qui Madrenas ja va delegar la negociació en la carta anterior. A més, aquestes fonts municipals van explicar que l’alcaldessa divendres al matí tampoc podria assistir-hi.

Acord polític del 2017

El principal motiu pel qual l’alcaldessa ha delegat en Ribas la negociació és perquè ell és qui porta més el dia a dia d’aquest tema i el consistori considera que són trobades “de caràcter més tècnic”, ja que ja hi ha “un acord polític” amb Adif des del 2017 perquè es faci càrrec de la reposició de la plaça Espanya. Així ho va recordar Madrenas a Bramon en la carta de dilluns. Segons recull l’ACN, l’alcaldessa subratllava en la missiva que hi va haver una reunió a Madrid el 21 de març del 2017 en què “Adif es va comprometre a reposar la plaça Espanya, reconeixent que era la seva obligació després d’haver-hi traslladat l’estació provisional d’autobusos”, i per això assenyalava al subdelegat que “ara no és procedent obrir cap debat sobre aquesta obligació, perquè l’acord ja estava pres, sinó que allò que cal és marcar el calendari per a l’execució d’aquesta obra i també per als projectes pendents”. En la seva resposta, ahir, Bramon li va demanar la documentació d’aquesta reunió.

LES FRASES

Donat que és una qüestió d’altíssima rellevància seria de gran interès que hi fos l’alcaldessa
Albert Bramon
subdelegat de l’estat a girona
Adif es va comprometre el 2017 a reposar la plaça Espanya. Ara cal marcar el calendari
Marta Madrenas
alcaldessa de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona