Política

Colau fa més ‘comuna’ la llista amb Subirats i Martín

Repeteix el nucli impulsor amb Asens, Pérez, Pin, Badia i Vidal al costat de Janet Sanz, d’ICV

L’alcaldessa també situa en un lloc de sortida el gerent municipal i exdirigent socialista, Jordi Martí

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, reforça la seva candidatura a la reelecció amb persones del nucli impulsor de Barcelona en Comú, que s’afegeixen al continuisme d’un equip en què repeteixen la majoria de regidors. Amb la marxa de Laia Ortiz i Agustí Colom, ICV perd pes a la llista per a les eleccions municipals del 26 de maig.

Colau substitueix la seva mà dreta, Gerardo Pisarello –que serà candidat de Catalunya en Comú i Podem a les europees–, per Jordi Subirats, un dels ideòlegs del projecte i fins ara comissionat de Cultura de l’Ajuntament. El tercer lloc, que ocupa ICV, serà per a la regidora Janet Sanz després de la sortida de la política de Laia Ortiz, portaveu i segona tinenta d’alcalde. Però tampoc repetirà a la llista el regidor de Turisme, Agustí Colom, també membre d’ICV. La resta d’integrants de la candidatura en posicions de sortida formen part del nucli impulsor de Barcelona en Comú. Així, Jaume Asens repeteix de número quatre i Colau reserva el número cinc per a Lucía Martín, diputada dels comuns al Congrés espanyol. També repeteixen els regidors Laura Pérez, Gala Pin, Mercedes Vidal i Eloi Badia, que com a portaveu adjunt, regidor de Presidència i responsable de les polítiques d’aigua i energia, escala llocs a la llista i ocuparà el número nou tenint en compte que no va ser escollit com a número dotze en les eleccions del 2015.

Amb la marxa del regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner, Ada Colau fa una altra aposta i situa en una bona posició –al número 8– l’actual gerent de l’Ajuntament i exdirigent barceloní i exregidor del PSC, Jordi Martí, a qui l’alcaldessa referma la confiança. En el desè i onzè llocs, Mercedes Vidal i Pau González ocupen la cua dels onze regidors que va obtenir Colau fa quatre anys, llocs de risc si es confirmen les primeres enquestes de partits que indiquen en cert desgast del projecte de l’alcaldessa. Ocupen els següents llocs la comissionada de Salut, Gemma Tarafa; Ancor Mesa, Jéssica González, Jordi Rabassa, Natàlia Martínez, Jordi Matas, Carolina Recio, Eduard Corbella, Yousef Quadura, Eva Campos i Núria Marcet.

Colau escollia ahir el recentment estrenat Mercat de Sant Antoni per presentar la candidatura de persones “compromeses que han demostrat, la majoria, experiència de govern”. Colau considera “totalment possible” superar els onze regidors perquè veu com una “carta de credibilitat” els quatre anys d’experiència de govern, segons recollien ahir les agències.

L’alcaldessa reafirmava que el seu projecte necessita un segon mandat per fer irreversibles canvis socials i econòmics, i va anunciar que el turisme serà una de les prioritats amb l’objectiu de garantir-ne la sostenibilitat, però també el projecte per unir per la Diagonal el tramvia en una aposta pel transport públic. Conscient que s’haurà d’entendre amb altres grups per conformar govern, Colau defensa la seva llista com la garantia d’un executiu d’esquerres perquè, reafirma, Barcelona en Comú només pactarà amb forces d’aquest espai.

Al líder socialista Jaume Collboni li va demanar que aclarís si estava disposat a pactar amb l’exsocialista francès Manuel Valls, que lidera la llista de Ciutadans i que diumenge es va manifestar a Madrid al costat del PP i Vox. Pel que fa a ERC, va reconèixer una major predisposició per a l’entesa en Ernest Maragall, però va recordar que no va ser possible l’acord amb el seu antecessor, Alfred Bosch, partidari de pactar amb el PDeCAT.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona