Política

Guinó admet que va voler fer fora Ciurana de l’alcaldia

L’exbatlle havia treballat per fer una moció de censura

És contrari a quedar-se la xarxa de Residencial Park

L’exalcalde de Maçanet de la Selva Antoni Guinó admet que en les últimes setmanes ha buscat “alternatives” a l’alcalde, Josep Maria Ciurana (Acord per Maçanet-Independents de la Selva). “Ho he provat tot.” Guinó va voler fer fora el seu soci de govern mitjançant una moció de censura. Guinó havia cedit l’alcaldia a Ciurana el maig del 2017, fruit del pacte de govern del 2015.

El primer tinent d’alcalde recorda que la gestió d’AM –tant en aquest mandat com en un tripartit anterior– ha estat negativa per a Maçanet. No veu gens clara, entre altres coses, la voluntat de l’equip de govern d’aprovar una relació de llocs de treball “amb la finalitat d’incloure persones que no han estat contractades”.

Amb experiència a l’Ajuntament des del 1987 –ha estat alcalde durant vint anys–, Guinó no és partidari que l’Ajuntament es quedi la xarxa d’aigua de Residencial Park. “Podria dur a la fallida de l’Ajuntament. Això no es pot assumir. És millor que hi hagi un explotador per a un període llarg, 30 o 40 anys.”

Guinó ha justificat la negativa de tres regidors de CiU a incorporar tres empleats a l’Ajuntament, una proposta de l’àrea d’intervenció de l’any passat. “Allò significava 200.000 euros de més”. En aquella proposta hi estaven d’acord, però, dos altres regidors de CiU.

L’exsecretària

L’exbatlle ha lamentat que l’Ajuntament prescindís el mes passat de l’anterior secretària al cap de dos mesos d’haver cobert la plaça vacant. El consistori va incorporar el 26 de novembre del 2018 la secretària després d’haver superat un concurs d’oposició. L’empleada va ocupar la plaça de secretària a jornada completa de manera interina perquè la seva plaça només la pot ocupar una secretària habilitada estatal. Dues setmanes després d’incorporar-se, el consistori va rebre –el 14 de desembre– la proposta d’una funcionària habilitada estatal per ocupar el seu lloc. El consistori va decidir fer el canvi amb un decret de Ciurana, el 15 de gener.

LA FRASE

S’intentarà aprovar la relació de llocs de grups de treball per incloure-hi persones que no han estat contractades
Antoni Guinó
primer tinent d’alcalde

L’interventor incorporat al desembre plega

A banda de l’arribada d’una funcionària habilitada estatal a la secretaria, la plaça d’interventor de l’Ajuntament de Maçanet és ara vacant. L’empleat que ocupava la plaça de manera interina des del desembre del 2018 va plegar la setmana passada. El consistori havia convocat un concurs per cobrir la plaça. El concurs es va fer el 27 de novembre. El 4 de desembre, l’Ajuntament va demanar a la Generalitat que nomenés el candidat amb més punts. Fa poc, però, ha plegat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia