Política

La defensa de Jordi Cuixart: “No existeix un dret fonamental a la unitat d’Espanya”

La defensa de Meritxell Borràs denuncia una “extralimitació” de Vox amb l’acusació d’associació il·lícita

L’advocat de Dolors Bassa afirma que “una rebel·lió està molt lluny del que va passar a Catalunya

La defensa de Carme Forcadell denuncia que se la “discrimina” respecte la resta de la Mesa per “ser qui és”

L’advocat de Santi Vila apel·la al dret a la doble instància i recorda que l’exconseller ja havia dimitit quan van passar els fets

L’advocat Benet Salellas, que defensa el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, en la causa de l’1-O, ha denunciat aquest dimarts en la primera sessió del judici que s’està criminalitzant el dret de mobilització. La defensa de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha denunciat tracte “discriminatori”.

La primera vista del judici, on s’aborden les qüestions prèvies, s’ha reprès aquesta tarda amb la intervenció de Salellas, que ha apel·lat a la defensa dels drets fonamentals. “Entenem que les úniques acusacions que es fan són per exercir drets fonamentals”.

Segons ell, “aquest judici pot ser sobre els drets fonamentals o contra els drets fonamentals”. En aquest sentit, ha alertat que “el missatge que es dona a la ciutadania és que hi ha perill per a qui els practiquen”. “Si es jutja els qui exerceixen els drets fonamentals, es desincentiven i es poden buidar de contingut”, ha alertat.

En aquest sentit, ha criticat que s’acusi Cuixart de rebel·lió per “practicar” el dret fonamental a reunió pacífica. Salellas ha recordat que als escrits d’acusació s’acusa el líder d’Òmnium d’haver participat en les mobilitzacions multitudinàries de l’11 de setembre, el 20-S i l’1-O. “Participar en manifestacions massives i pacífiques es consideren delicte, això és incompatible amb un estat social i de dret”, ha dit.

“Quin és el dret fonamental que justifica sacrificar el dret de reunió?”, s’ha preguntat. I és que, segons ell, no es pot avantposar “la defensa de la unitat d’Espanya als drets fonamentals”. “No existeix un dret fonamental a la unitat d’Espanya però sí un dret a la reunió pacífica”, ha insistit.

Per això, ha demanat al tribunal que “depuri” i “filtri” els escrits de les acusacions per tal d’eliminar aquestes qüestions i ha recriminat que 50 folis de l’escrit de la fiscalia es dediquin a parlar de les manifestacions. “Cal depurar els escrits perquè sinó qui condemnaran a Estrasburg serà l’estat espanyol”, ha advertit.

D’altra banda, el lletrat ha assenyalat que es fa “difícil d’entendre” que Cuixart es vegi sotmès a un judici al Tribunal Suprem quan mai ha estat aforat.

Segons ell, aquest procediment “està replet de defectes i vicis processals per haver-se convertit en una mena de dret penal contra l’enemic”.

Tracte discriminatori

L’advocada defensora de Carme Forcadell, Olga Arderiu, ha acusat aquest dimarts el tribunal de l’1-O que es fa un “tracte discriminatori” a la seva clienta respecte els altres membres de la Mesa per “qui és” i per les seves “conviccions polítiques”. “Se’ns està aplicant un dret penal d’autor”, ha assegurat, “si la conducta de Forcadell i els fets són els mateixos” que els membres de la Mesa que seran jutjats al TSJC per desobediència, quan a l’expresidenta se la jutja per rebel·lió. Arderiu ha defensat que Forcadell no va tenir “ni vot de qualitat ni el seu vot va decisiu” en un òrgan que és “col·legiat”. També ha defensat que els fets que se li imputen són funcions “de naturalesa absolutament parlamentària”.

No és rebel·lió

De la seva banda, la defensa de la consellera Dolors Bassa, ha afirmat que “una rebel·lió està molt lluny del que va passar a Catalunya” on, ha recordat, “no hi va haver violència”. L’advocat de Bassa, Mariano Bergés, ha posat com a exemples de “rebel·lió” el cop d’Estat del 23-F o l’anomenada Operació Galàxia.

En aquest sentit, ha defensat que “no és rebel·lió concentrar-se o manifestar-se contra l’ordre constitucional”. A més, ha reclamat que “els ciutadans han de poder saber amb certesa quines condicions els poden portar a la presó provisional”.

El lletrat ha posat de manifest diverses –al seu parer– vulneracions del dret a defensa, com l’extralimitació de la policia judicial en decidir quines eren les diligències pertinents”. També el fet que se’ls ha “limitat la majoria de diligències que hem sol·licitat davant les prop de dues-centes que s’han acceptat de la Fiscalia”.

Acusació fraudulenta de Vox

L’advocada de l’exconsellera Meritxell Borràs, Judit Gené, ha denunciat aquest dimarts que l’acusació popular, exercida per Vox, s’ha “extralimitat” amb l’acusació pel delicte d’organització. Durant el tràmit de qüestions prèvies, Gené ha denunciat que Vox “pretén tipificar uns fets que la interlocutòria de processament no recull” en relació a Borràs.

Per això que creu l’escrit de Vox s’ha “extralimitat” per “intentar fraudulentament acusar Borràs d’uns fets pels que havia estat exclosa”. Vox és l’única acusació que imputa aquest delicte als 12 acusats. La fiscalia i l’advocacia de l’Estat acusen Borràs dels delictes de malversació i desobediència.

La defensa de Mundó critica la instrucció

La defensa de Carles Mundó, exercida per Josep Riba, ha criticat que la base de la investigació s’ha practicat al jutjat d’instrucció 13 de Barcelona i ha dit que és un fet “incontrovertit”. En aquesta línia, ha dit que la causa es nodreix bàsicament de diligències, interrogatoris i testificals que s’han fet a Barcelona i que, a més, allà cap dels acusats hi està personat i, en canvi, sí que ho estan les acusacions.

Dret a la doble instància

L’advocat defensor de l’exconseller de Cultura Santi Vila, Pau Molins, ha tornat a demanar que el seu representat sigui jutjat a Catalunya, com va passar amb el cas del 9-N, per garantir drets com el de la segona instància judicial.

Molins ha dit que “crida l’atenció” que es “privi” Vila d’aquest dret quan no era diputat durant l’època dels fets que es jutgen i quan “va dimitir” del seu càrrec al govern abans de la votació de la Declaració Unilateral d’Independència (DUI) al Parlament del 27 d’octubre del 2017 perquè “no estava d’acord amb aquesta situació”. La defensa de Vila ha demanat al tribunal que apliqui el mateix criteri que el va portar a deixar en mans del TSJC el judici pel procés participació del 9 de novembre del 2014.

  • 19:54 Comença la compareixença de Quim Torra en roda de premsa
  • 18:43 Amb la intervenció de Pau Molins, acaba la primera sessió del judici de l'1-O. El judici es reprendrà demà dimecres a les 10 del matí
  • 18:40 L'advocat de Santi Vila, Pau Molins, considera que es vulnera el dret a la doble instància de l'exconseller, que no tenia la condició de diputat quan van passar els fets
  • 18:35 Comença l'últim torn de les defenses. Parla l'advocat de Santi Vila, Pau Molins
  • 18:34 Josep Riba, advocat de Carles Mundó, posa de manifest la indefensió provocada pel fet que no han tingut coneixement de moltes diligències practicades pel jutjat número 13
  • 18:25 Intervé ara Josep Riba, advocat de Carles Mundó, que planteja la vulneració del dret de defensa pel rebuig de diverses proves sol·licitades per la defensa
  • 18:13 L'advocada de la consellera Meritxell Borràs, Judit Gené, adverteix que acceptar l'acusació d'associació il·lícita vulneraria el dret de defensa. Sosté que l'acusació popular pretén tipificar uns fets que la interlocutòria de processament no recull sobre la seva representada
  • 18:04 Intervé l'advocada de la consellera Meritxell Borràs, Judit Gené
  • 18:01 L'advocat de Dolors Bassa, Mariano Bergés, afirma que la presó provisional de Dolors Bassa "no té cap justificació" i creu va ser empresonada de nou "per sospites"
  • 17:56 Mariano Bergés, advocat de Dolors Bassa: "Una rebel·lió està molt lluny del que va passar a Catalunya". "No és rebel·lió concentrar-se o manifestar-se contra l'ordre constitucional"
  • 17:55 Mariano Bergés, advocat de Dolors Bassa, posa com a exemple de vulneració del dret a la defensa que se'ls hagi limitat la majoria de diligències que han sol·licitat "davant les prop de 200 que s'han acceptat de la Fiscalia"
  • 17:52 Mariano Bergés, advocat de Dolors Bassa, assegura que la policia judicial "s'ha excedit en les seves funcions" en decidir quines diligències són les pertinents
  • 17:46 Mariano Bergés, advocat de Dolors Bassa, subratlla que la Generalitat no va "assumir cap cost" en relació amb la celebració de l'1-O
  • 17:44 Mariano Bergés, advocat de Dolors Bassa, recorda que "no es va publicar cap declaració unilateral d'independència
  • 17:44 Ara intervé Mariano Bergés, en defensa de la consellera Dolors Bassa
  • 17:40 Olga Arderiu, advocada de Carme Forcadell, es queixa que el retard en el lliurament de la documentació conculca el dret de defensa
  • 17:33 Olga Arderiu, advocada de Carme Forcadell recorda que "l'exercici dels drets de les parts no només s'ha de garantir sinó que s'ha d'oferir l'aparença de què es garanteix"
  • 17:31 Olga Arderiu, advocada de Carme Forcadell considera que s'ha vulnerat el dret d'igualtat de l'expresidenta del Parlament: "Se la jutja per qui és i això és tracte discriminatori"
  • 17:21 Olga Arderiu, advocada de Carme Forcadell, denuncia que s'està vulnerant la presumpció d'innocència: "S'està tractant els acusats com si ja estiguessin condemnats"
  • 16:57 Olga Arderiu, advocada de Carme Forcadell, defensa que la causa s'hauria de jutjar al TSJC
  • 16:54 Finalitza la intervenció de Benet Salellas, advocat de Jordi Cuixart ( @jcuixart). Ara és el torn d'Olga Arderiu, que representa l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell
  • 16:49 Benet Salellas, advocat de Jordi Cuixart ( @jcuixart): "Aquest procediment està replet de defectes i vicis processals per haver-se convertit en una mena de procés penal contra l'enemic"
  • 16:46 Benet Salellas, advocat de Jordi Cuixart ( @jcuixart): "S'ha utilitzat el dret penal per aturar un procés polític"
  • 16:44 Benet Salellas, advocat de Jordi Cuixart (@jcuixart), critica que la Fiscalia "detalla una a una les lesions dels policies i omet les patides pels ciutadans que eren als col·legis electorals"
  • 16:42 Benet Salellas, advocat de Jordi Cuixart (@jcuixart), afirma que "tots els ciutadans hem de defensar els drets fonamentals"
  • 16:36 Benet Salellas, advocat de Jordi Cuixart (@jcuixart) considera que s'haurien de filtrar els escrits d'acusació que "criminalitzen els drets fonamentals": "S'acusa Jordi Cuixart d'haver pronunciat el lema 'no passaran'!"
  • 16:31 Benet Salellas, advocat de Jordi Cuixart (@jcuixart): "Es criminalitza la mobilització popular. L'unica imputació que es fa a Jordi Cuixart és la seva participació en mobilitzacions"
  • 16:25 Benet Salellas, advocat de Jordi Cuixart (@jcuixart): "Si es jutja els qui exerceixen els drets fonamentals, es poden buidar de contingut els drets fonamentals"
  • 16:12 Es reprèn el judici de l'1-O. Intervé Benet Salellas, advocat de Jordi Cuixart
  • 16:08 L’eurodiputat independentista flamenc Mark Demesmaeker ha criticat que es tracti els acusats de “criminals i rebels violents”
  • 16:06 La diputada al parlament alemany Zaklin Nastic, de Die Linke, ha afirmat que el procés judicial sobre l’1-O pretén “donar exemple” i “escarmentar”
  • 14:35 La pàgina web del Suprem ha patit aquest matí un atac informàtic que ha afectat el senyal en directe del judici al procés que s'emet en streaming
  • 14:34 Marta Rovira diu a Arrimadas que "potser els de Vox et deixaran fer algun interrogatori"
  • 14:17 El judici queda ajornat fins a les quatre de la tarda
  • 14:12 L'advocada de Jordi Turull Anna Bernaola: "Espero que se suspengui la vista fins que tinguem totes les proves d'aquesta causa"
  • 14:10 L'advocada de Jordi Turull Anna Bernaola: "Les acusacions només se sustenten en atestats policials"
  • 14:08 L'advocada de Jordi Turull Anna Bernaola: "En quina causa normal per delicte de lesions s'impedeix l'accés als comunicats mèdics?"
  • 14:02 Bernaola: "Els problemes tècnics persisteixen. Lamentem no tenir accés complet a les actuacions"
  • 13:52 Reprèn el judici. Intervé Ana Bernaola en nom de Jordi Turull
  • 13:48 El conseller Comín afirma que el que comença aquest dimarts és "un judici a la falta de qualitat democràtica de l'Estat". Denuncia que quan "s'intenta jutjar dos milions de persones" és que no s'és una "democràcia"
  • 13:39 Els Mossos desallotgen els manifestants que s'han concentrat a la Fiscalia Superior de Catalunya
  • 13:09 Acaba la intervenció de Jordi Pina, advocat de Rull, Turull i Sánchez
  • 13:08 L'advocat Jordi Pina: "M'agradaria que el senyor Ribó pogués venir a la sala per parlar sobre el senyor Sánchez"
  • 13:07 L'advocat Jordi Pina: "Ningú no pot entendre perquè no sentirem a Puigdemont. Demano que es reconsideri"
  • 13:05 Jordi Pina, advocat de Sánchez, Rull i Turull: "Crec que seria bo per aquest procediment escoltar el que pot aclarar el rei d'Espanya"
  • 13:03 L'advocat Jordi Pina: "Hi ha quatre proves testificals que és erroni que no s'hagin emès. Una és la del rei Felip VI"
  • 12:50 Jordi Pina, advocat de Rull, Turull i Sánchez: "Es parla de risc de fuga d'aquestes persones que han vingut a tots els procediments"
  • 12:48 L'advocat Jordi Pina diu en relació als ordinadors: "Les dues acusades de la sala no van tenir el mateix problema"
  • 12:47 L'advocat Jordi Pina: "Aquesta setmana van venir aquests senyors des de Barcelona i portaven els seus ordinadors. El criteri capritxós d'un ciutadà d'aquest país de no voler deixar els ordinadors ha vulnerat el seu dret de defensa"
  • 12:47 Acaba la roda de premsa del president Carles Puigdemont i de Gonzalo Boye a Alemanya
  • 12:45 L'advocat Jordi Pina apunta que "no sembla raonable començar un judici" sense que tothom tingui la prova documental
  • 12:44 El president Puigdemont @KRLS: "Estic començant a connectar amb una Europa que comença a escoltar"
  • 12:43 Jordi Pina, advocat de Rull, Turull i Sánchez: "Es fa difícil tenir una exposició raonada i espontània, si hem d'anar parant cada dos o tres minuts"
  • 12:42 Gonzalo Boye @boye_g a Alemanya: "Puigdemont no ha esta reclamat per la justícia espanyola, tenen por"
  • 12:41 L'advocat Jordi Pina: "Els meus clients m'havien traslladat el desig d'expressar-se en català"
  • 12:41 Jordi Pina, advocat de Jordi Sánchez, Jordi Turull i Josep Rull: "Els demano que facin de jutges, no de salvadors de la pàtria"
  • 12:40 Gonzalo Boye @boye_g a Alemanya: "No passarà mai que un país retiri una euroordre per por a la resolució, Espanya sí que ho va fer, el Suprem no fa coses pitjors perquè nosaltres hem internacionalitzat el procés"
  • 12:38 Jordi Pina, advocat de Sánchez, Rull i Turull: "Potser el senyor Cosidó s'ho va inventar, però Europa ens diu sempre que les apariències són molt importants"
  • 12:36 El president Puigdemont @KRLS: "Posar urnes no és rebel·lió, segons el codi penal espanyol"
  • 12:36 Jordi Pina, advocat de Sánchez, Rull, Turull: "El tercer punt és la falta d'imparcialitat d'almenys quatre de vostès"
  • 12:31 L'advocat Jordi Pina: "És una frase desafortunada que, a més, amb apariència implica la falta d'imparcialitat del magistrat instructor"
  • 12:31 Desenes de membres dels CDR estan concentrats a les portes de la Fiscalia Superior de Catalunya, al carrer Pau Claris
  • 12:30 El president Puigdemont @KRLS: "Si realment hi ha una majoria clara contra la independència estaré encantat de veure-ho a les urnes"
  • 12:27 L'advocat Jordi Pina: "La vulneració al dret d'un jutge imparcial és la segona qüestió que vull tractar. Ho faig amb pena i no és agradable però és la meva obligació"
  • 12:26 El president Puigdemont @KRLS: "El tribunal alemany va deixar clar que no hi havia rebel·lió"
  • 12:25 El president Puigdemont @KRLS: "He vingut a Alemanya per recordar que em van detenir aquí i que hi va haver una decisió judicial sobre la rebel·lió"
  • 12:24 El SEPC també es concentra davant la fiscalia superior de Catalunya
  • 12:22 El president Puigdemont @KRLS: "Casado s'ha caracteritzat per portar una llauna de benzina per provocar incendis on no n'hi ha"
  • 12:21 Comença la intervenció, Jordi Pina, advocat de Jordi Sánchez, Josep Rull i Jordi Turull
  • 12:19 Xavier Melero, advocat de Joaquim Forn i Meritxell Borràs, acaba la seva intervenció en menys temps del previst
  • 12:19 Els CDR es manifesten davant la Fiscalia Superior de Catalunya
  • 12:18 El president Puigdemont @KRLS: "Demanem un govern espanyol que escolti, que segui en una taula de diàleg"
  • 12:18 La redacció d'@elpuntavui a Girona se suma a les aturades davant els centres de treball com a resposta a l'inici del judici a l'1-O
  • 12:17 El president Puigdemont @KRLS: "Tothom qui estava a les meves ordres ha d'afrontar un judici pel pitjor crim que tenim, la rebel·lió"
  • 12:16 El president Puigdemont @KRLS: "Jo encara lluito per la independència de Catalunya, hi ha una clara majoria que demana poder votar per decidir el futur"
  • 12:15 Xavier Melero, advocat de Joaquim Forn: "Entenc que hi ha una testifical que és imprescindible, la de l'anterior ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido"
  • 12:14 El president Puigdemont @KRLS recorda, en roda de premsa, que ell va ser detingut i jutjat a Alemanya i que ara és un ciutadà lliure
  • 12:12 Xavier Melero, advocat de Joaquim Forn i Meritxell Borràs: "Entenem que l'acumulació hauria de ser decretada per la sala"
  • 12:08 La policia espanyola ha identificat dues persones per projectar imatges de les càrregues policials de l'1-O a la façana del Tribunal Suprem durant la passada nit
  • 12:01 Comencen concentracions de protesta arreu del territori pel judici al procés
  • 11:58 Intervé Xavier Melero, advocat de Forn, Borràs, Corominas i Guinó
  • 11:55 Finalitza la intervenció de l'advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva subratllant que s'han vulnerat tots els drets fonamentals
  • 11:51 Andreu Van den Eynde, advocat de Junqueras i Romeva: "M'hauran d'explicar perquè per donar resposta a l'opció política dels processats s'ha de restringir tot el catàleg de drets fonamentals de la Constitució espanyola"
  • 11:49 Van den Eynde, advocat de Junqueras i Romeva: "S'han imposat límits i restriccions als drets fonamentals i no s'ha justificat el perquè. Segons la Constitució, s'han restringit tots els drets fonamentals"
  • 11:48 Ciutadans d'arreu del món explicaran el judici de l'1-O en la seva pròpia llengua en vídeos periòdics
  • 11:43 Els ex conselleres porten pins a la solapa i Jordi Sánchez porta un llaç groc
  • 11:40 Van den Eynde, advocat de Junqueras i Romeva: "Tot plegat és un vodevil processal. Hi ha fins a 7 jurisdiccions que porten el procés, totes liderada per una mateixa persona"
  • 11:33 Andreu Van den Eynde: "El TSJ ja va argumentar, davant la querella de VOX, que això no era ni rebel·lió ni sedició"
  • 11:20 Andreu Van den Eynde: "La proporcionalitat és molt important. Ningú a Europa entén la severitat aplicada"
  • 11:14 L'advocat Andreu Van den Eynde: "Els drets no poden estar sotmesos a la votació de la majoria. Els drets fonamentals són el pacte que fa la majoria amb la minoria"
  • 11:09 Andreu Van den Eynde: "El dret internacional estableix clarament que l'Estat ha de protegir les protestes"
  • 11:07 L'advocat Andreu Van den Eynde, contundent: "La violència esporàdica en una manifestació no pot fer desaparèixer el dret de reunió i manifestació"
  • 11:04 L'advocat Andreu Van den Eynde: "Existeix el dret a la protesta. Si no es pot opinar, s'ha de poder protestar. I el que fan els catalans és protestar perquè estan exclosos de certes decisions"
  • 11:00 Andreu Van den Eynde: "S'ha violat el dret a la llibertat d'expressió"
  • 10:56 Van den Eynde, advocat de Junqueras i Romeva: "S'ha violat el dret a la llibertat ideològica"
  • 10:54 Andreu Van den Eynde: "Aquesta causa té a veure amb el dret d'autodeterminació, recollit en el dret internacional, que és la fórmula per evitar conflictes"
  • 10:53 Andreu Van den Eynde: "L'acusació haurà de demostrar molt bé que el que es jutja no té a veure amb l'activitat política"
  • 10:51 Andreu Van den Eynde: "La Constitució espanyola impedeix criminalitzar la dissidència"
  • 10:49 Andreu Van den Eynde, advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva: "La causa atempta contra la dissidència política"
  • 10:48 Andreu Van den Eynden: "Hi ha regles fins i tot en la guerra. Cal respectar les regles del dret penal democràtic"
  • 10:47 Andreu Van den Eynde, advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, reclama la participació de Puigdemont, Rovira, entre d'altres, així com la presència d'obrsevadors intrenacionals
  • 10:44 Les defenses demanen incorporar noves proves a la causa
  • 10:43 A la sessió d'avui del judici hi ha els fiscals de la sala Fidel Cadena i Javier Zaragoza
  • 10:38 Pren la paraula Andreu Van den Eynde, advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva: "Reiterarem la sol·licitud de totes les proves que han estat denegades"
  • 10:37 Sala de premsa habilitada per als periodistes que no han pogut accedir dins la sala del Suprem
  • 10:34 Els acusats, al final, seuen tots junts en el centre de la sala i no amb els seus advocats
  • 10:23 Comença el judici al procés de Catalunya
  • 10:19 Col·loquen un biombo dins la sala de plens del Tribunal Suprem perquè els periodistes presents tampoc puguin veure com entren els presos
  • 10:14 Els presos polítics acaben d'entrar a la sala de plens del Tribunal Suprem
  • 10:13 El Suprem tanca els periodistes i els prohibeix veure com entren els acusats a la sala
  • 10:08 Els periodistes internacionals es queixen que la policia no els deixa entrar
  • 10:01 Els advocats entren a la sala del Suprem. Pocs minuts per a l'inici
  • 09:43 Després d'uns moments de confusió, els familiars dels presos polítics comencen a entrar al Tribunal Suprem
  • 09:20 Els CDR protesten a la Universitat de Lleida per l'inici del judici. Fan accions simultànies al rectorat, al campus de Cappont i a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària
  • 09:18 El president @QuimTorraiPla arriba al Tribunal Suprem
  • 08:54 Queda un carril tallat a l'AP-7 a Sant Celoni en sentit sud per la protesta dels CDR, que a primera hora del matí han cremat pneumàtics en aquest punt. Hi ha cues de dos quilòmetres i també aturades a l'altura d'Hostalric
  • 08:52 Periodistes de tot arreu fan cua per entrar al Tribunal Suprem
  • 08:33 La circulació a la Gran Via i la Diagonal de Barcelona ha estat restablerta al cap de mitja hora i els Mossos han identificat alguns membres dels CDR
  • 08:22 Els CDR tallen la calçada central de la Diagonal a la plaça Reina Maria Cristina
  • 08:08 Els presos polítics ja han entrat amb la furgoneta policial per l'anomenada porta de Cavalleria del Suprem. A les 10 hores, està previst l'inici del judici
  • 08:04 Els encausats de l'1-O ja estan de camí al Suprem: Els homes han sortit de Soto del Real a les 7.28 i les dones han deixat Alcalá Meco a les 7.20 hores
  • 08:02 El president @QuimTorraiPla assisteix a la primera sessió del Judici a l'1-O
  • 08:00 Dolors Bassa: “Sortim d’Alcalà-Meco cap al Suprem, comença el judici. Anem amb ganes d’explicar la veritat"
  • 07:58 Els CDR cremen pneumàtics a la C-35 a Santa Maria d'Oló. Tallen la carretera en direcció a Manresa
  • 07:55 Els CDR tallen la Gran Via a l'altura de Glòries en protesta per l'inici del judici sobre l'1-O
  • 07:33 Carme Forcadell: "Estem preparades. Hi anem amb el cap ben alt, fortes i determinades"
  • 07:28 Cuixart des de la presó: "Comença el #JudiciALaDemocràcia al Suprem: 16 mesos després, amb l’orgull de presidir @omnium i la dignitat col·lectiva intactes"
  • 07:16 Els CDR tallen l’AP-7 a Sant Celoni i la Gran Via a Barcelona
  • 07:14 Raül Romeva: "Guanyarem, sigui on sigui, sigui quan sigui. Som-hi" #judici1O
  • 07:04 Bon dia! Ens posem en marxa aquest dimarts amb tota l'atenció posada a Madrid, on el Tribunal Suprem ho té tot a punt per a l'inici del judici contra els líders independentistes


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia