Política

Pere Albó hi torna amb llista de MES a Sant Feliu

L’exalcalde, entre 2007 i 2010, va aconseguir una acta amb les sigles el 2015 i ara farà triplet amb Anna Bigas (2) i Pere Moreno (3)

Moviment d’Esquerres (MES) tornarà a concórrer a les municipals a Sant Feliu de Guíxols i ahir va presentar ahir els tres primers noms de la llista. Pere Albó es manté com a alcaldable i ara estarà acompanyat per Anna Bigas, en segon lloc, i Pere Moreno, com a número tres.

Albó, advocat i alcalde pel PSC entre el 2007 i el 2010, va continuar en el govern en l’anterior mandat amb Joan Alfons Albó i va abandonar la militància socialista durant el procés. El 2015, amb el nou projecte, va aconseguir representació i ara espera consolidar-la, aglutinant el vot crític amb l’aliança entre TSF, ERC i el PSC. Bigas és historiadora i monitora d’escola taller, i Moreno està molt vinculat a entitats populars, com ara l’Associació de Festes Ganxones i la comissió del carnaval.

Entre els eixos programàtics d’Albó, que encara no anuncien, hi haurà l’oposició a l’aparcament a la Corxera –que veuen deficitari i preferirien al passeig– i a la construcció del museu Thyssen a tocar del monestir –Albó reivindica fer-lo a l’edifici proper de Can Serra–. El grup aspira a créixer amb vots d’ERC molestos pel pacte amb TSF i de l’antiga CiU.

Toni Sánchez, novetat pel PP

Al PP, que als darrers comicis, amb Abraham Albert Rodríguez, va perdre la representació aconseguida el 2011, han optat en canvi per un relleu com a cap de cartell. L’escollit és Toni Sánchez, fins fa pocs dies policia municipal del cos guixolenc, plaça de la qual s’ha jubilat als 60 anys i ara li deixa marge per implicar-se a primera línia política.

El president del PP a les comarques gironines, Enric Millo, en un comunicat posterior a la seva ratificació pel comitè electoral, defensava que Sánchez “coneix molt la realitat del seu municipi”, a més de ser conegut pels veïns per la feina que desenvolupava, i que “té moltes ganes de treballar per solucionar els problemes reals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA