Política

Pujol espera que la declaració de Turull aclareixi la “veritat”

El diputat de JxCat critica “l’error gravíssim” de Tajani de prohibir la conferència de Torra i Puigdemont

El portaveu de JxCat, Eduard Pujol,ha dit davant del Tribunal Suprem, just abans de la declaració de l’exconseller de Presidència Jordi Turull, que espera que sigui “un discurs de la veritat, basat en les sensacions d’allò que van viure els catalans l’octubre del 2017, i no pas la fabulació escrita per la Guàrdia Civil i els fiscals”. En aquest sentit, ha assegurat que podran aportar a l’opinió pública espanyola la garantia que “a Catalunya mai hi ha hagut ni hi haurà violència,és una línia vermella, és un país de civisme i Pau Casals, i no cau en les provocacions que massa sovint venen de la ultradreta”.

Pujol, a més, ha criticat durament aquest dimarts la posició del president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, de vetar la conferència del president de la Generalitat, Quim Torra, i del seu predecessor, Carles Puigdemont, cosa que ha considerat una “barbaritat” i un “greu error”. Alhora, ha comparat aquesta decisió amb “escoltar la veu de la ultradreta”, en referència a una conferència de Vox. “Que Europa no sigui capaç d’escoltar què diuen els presidents de Catalunya, davant de la situació de repressió i el judici als presos polítics, és per fer-s’ho mirar. Així mateix, ha recomanat a l’Eurocambra que “no repeteixi els mateixos errors” que el govern del PSOE a l’Estat espanyol: “A la dreta i l’extrema dreta no se li ha de tenir por, se li ha de plantar cara, no fer-li el joc”. “La opinió pública europea no pot estar segrestada per partits i polítics antics i del segle passat, pel PSOE del 1982”, ha afegit. Incidint més, ha dit que el PSOE “renuncia fàcilment als seus principis, té por de l’amenaça de l’extrema dreta, i així no es construeix futur”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia