Política

El Govern espera que després del 28-A el nou executiu espanyol “torni a seure a la taula de diàleg”

Buch demana a l’Estat que reflexioni perquè “el repte democràtic de Catalunya ha fet plegar ja dos presidents espanyols” demostrant que estan “incòmodes quan es parla d’urnes”

El Govern de la Generalitat espera que la convocatòria d’eleccions al Congrés i al Senat no trenqui el diàleg que s’havia iniciat amb l’executiu espanyol fins que Pedro Sánchez va decidir cridar a les urnes i dissoldre dels cambres estatals. El conseller d’Interior, Miquel Buch, que ha actuat aquest dimarts com a portaveu de l’executiu, ha retret a Sánchez que “menteixi” quan parla del que ha portat als dos governs a no estar negociant. “Qui s’ha aixecat de la taula i ha convocat eleccions és ell. El Govern estem asseguts esperant que tornin a la taula per parlar del procés democràtic d’autodeterminació”, ha dit, tot afegint que la Generalitat espera que “els nous representants del govern espanyol” sorgits de les eleccions reprenguin “la negociació”.

De la mateixa manera, Buch ha demanat a l’Estat que reflexioni sobre com encara la qüestió del conflicte amb Catalunya i l’independentisme, perquè el “repte democràtic català” ja ha fet “plegar dos presidents del govern espanyol”. “Quan es posen les urnes sobre la taula, sembla que el govern de l’Estat està incòmode”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia