Política

Colau denuncia la “judicialització de la política” davant del Suprem

L’alcaldessa de Barcelona demana “diàleg i negociació”

Defensa que a Catalunya no hi va haver ni rebel·lió ni sedició acompanyada de dues eurodiputades

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha denunciat la “judicialització de la política” aquest dimecres al matí davant del Tribunal Suprem i ha defensat que a Catalunya no hi va haver ni rebel·lió ni sedició: “No hi ha hagut violència”, ha afirmat en una atenció als mitjans a les portes de l’alt tribunal. Colau ha viatjat a Madrid acompanyada de les portaveus dels grups parlamentaris dels Verds i de l’Esquerra Unitària al Parlament europeu, Ska Keller i Gabriele Zimmer. L’alcaldessa de la capital catalana ha reclamat que el conflicte polític entre Catalunya i l’Estat es resolgui “amb diàleg i negociació”.

“Hem denunciat en moltes ocasions la judicialització de la política i la injustícia de la presó preventiva dels líders independentistes”, ha dit Colau, que ha argumentat que és una “qüestió de democràcia”. “Estem aquí pel fracàs absolut de la política. Aquest judici no hauria d’haver començat mai”, ha insistit.

La batllesa ha dit que han interpel·lat les institucions europees i han treballat per teixir aliances per denunciar la “repressió” i exigir diàleg. En aquest sentit, Colau ha agraït la presència de Keller i Zimmer a Madrid, que també s’han pronunciat a favor de la negociació i en contra de la judicialització del conflicte català.

Colau ha remarcat que les dues eurodiputades són portaveus de grups parlamentaris que representen al voltant d’un centenar d’eurodiputats. D’altra banda, l’alcaldessa de Barcelona ha lamentat que no puguin seguir el judici des de dins. Colau no pot accedir a la sala com a públic perquè és testimoni a la causa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia