Política

Crítiques a la proposta del PP sobre l’adopció de fills de dones immigrants

El conseller d’Afers Socials, Chakir el Homrani, situa la mesura com un “atemptat’’ als drets dels infants

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, apunta que li recorda a “l’Espanya dels anys 60”

La proposta del PP sobre l’adopció de fills de dones immigrants ha aixecat les crítiques de diferents polítics de diversos partits.

El conseller d’Afers Socials, Chakir El Homrani ha qualificat ’’d’animalada’’ la proposta feta pública pel PP que preveu ajornar l’expulsió de les dones migrants que donin els seus fills en adopció. Creu que caldria que el partit expliqui ’’clarament’’ la proposta però a priori, el titular d’Afers Socials creu que és un ’’atemptat’’ al dret dels infants, al dret de les dones i als drets humans més bàsics. En una entrevista a Rac1, El Homrani ha recordat que els processos d’adopció són confidencials i un àmbit on els drets dels infants estan per sobre fins i tot de la relació dels pares, per la qual cosa ha d’estar molt justificada la separació de pares biològics i fills. Per tant, conclou que ’’no es pot mercadejar de cap de les maneres’’.

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat aquest dijous que la proposta del PP d’endarrerir l’expulsió de dones immigrants que donin els fills en adopció denota la idea que tenen els populars “dels drets de la dona i dels Drets Humans” i ajuda a “cosificar” tan el gènere femení com les persones que es troben en situació irregular. Marlaska ha rebutjat que la proposta tingui una voluntat de protegir tècnicament les dades de les persones que donen en adopció, com ha afirmat el PP, i ha apuntat que li recorda “a l’Espanya dels anys 60” quan “les institucions feien saber a les dones en condicions difícils econòmiques o socials que s’havien de desprendre dels seus fills”. Es tracta, segons el ministre, d’accentuar “la desigualtat com a element discriminatori”. Són “dones migrants en situació difícil, en un país que desconeixen, enfrontades a dificultats, a qui s’exposa a desprendre’s del més important en aquests moments, al seu fill”.

D’altra banda, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també ha carregat contra el PP per la seva proposta d’ajornar l’expulsió d’una immigrant irregular si dona un fill en adopció. “Masclistes, racistes, classistes. Només faltava segrestadors de nens. Feixistes”, ha exclamat Colau a través del seu compte personal de Twitter, on ha fet una crida a evitar que aquesta “gentussa” arribi al poder. Al seu parer, “tota persona demòcrata” ha de votar en aquesta clau en les properes eleccions generals del 28-A.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia