Política

El PPC no descarta anar a la Fiscalia si Colau no retira el llaç groc de l’Ajuntament

Alejandro Fernández, líder del PPC demana “no dialogar” amb Catalunya sense abans “restaurar” la democràcia i fa una crida a “extirpar el càncer” independentista

El líder del PPC al consistori diu que “persistiran davant dels tribunals” per “exigir les responsabilitats que corresponguin”

El president del PPC, Alejandro Fernández, ha fet una crida aquest dijous a “extirpar el càncer” i “desarticular el moviment”, referint-se a l’independentisme català. En una conferència al CCBB sota el títol ‘Es possible un govern constitucionalista a Catalunya?’, el líder popular ha avisat que el sobiranisme prepara una altra “primavera catalana” per tal de “llençar les masses contra les institucions” i ha pronosticat que tornaran a “intentar fer un cop d’estat”.

En aquest sentit, Fernández s’ha mostrat preocupat perquè a l’estat sorgeixi un altre “moviment nacional populista” però amb una visió oposada a l’independentisme i que conjuntament acabin perjudicant les bases del pacte del 78. Per tot plegat, des del PP han reclamat “unitat” al constitucionalisme i no dialogar sense abans “haver restaurat la democràcia”.

Per la seva banda, el líder del grup municipal del PPC a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, no descarta apel·lar a la Fiscalia per un presumpte delicte de desobediència si l’alcaldessa, Ada Colau, no retira el llaç groc de la façana de l’Ajuntament.

Fernández Díaz no ha descartat aquesta via, malgrat que ha apuntat que “encara s’ha d’esperar” a saber quina resposta dona l’alcaldessa a la notificació de la Junta Electoral i els possibles recursos que s’hi puguin presentar. “No té excuses, esperem que no es comporti igual que els independentistes”, ha dit el líder del PPC a l’Ajuntament, que ha subratllat que el seu grup “persistirà davant dels tribunals” per “exigir les responsabilitats que corresponguin”.

Les paraules de Fernández Díaz són la resposta a la decisió d’aquest dimecres de la Junta Electoral ha que ha donat un termini de 12 hores al consistori barceloní perquè retiri el llaç groc de la seva façana. En un principi, la decisió de la Junta Electoral Central només afectava els edificis oficials de la Generalitat, però després de l’incident de la passada nit en què uns encaputxats s’han enfrontat als policies municipals que feien guàrdia nocturna al consistori, aquesta tarda la Junta Electoral ha decidit donar 12 hores a l’Ajuntament barceloní perquè tregui tots els símbols “independentistes” de la seva façana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA