Política

Nova anirà al 26-M amb ERC i Alamany es perfila com a dos de Maragall

Els dos polítics tancaven ahir els darrers detalls i es presentaran avui

L’exportaveu i diputada de Catalunya en Comú al Parlament, Elisenda Alamany, serà la número dos a la llista d’ERC a les eleccions municipals del 26 de maig, encapçalada per Ernest Maragall, després que ahir Esquerra i Nova van tancar un acord per fer una candidatura conjunta. Les dues formacions tancaven, ahir a la tarda, els darrers detalls per oficialitzar que Alamany sigui la número 2 de la candidatura i era previst que ella i Maragall protagonitzessin un acte públic, el primer conjuntament, aquest migdia.

La candidatura d’ERC amb Nova per a les municipals a Barcelona s’afegeix a la que l’altra plataforma sorgida de líders que eren a l’univers dels comuns, Sobiranistes, ha subscrit també amb ERC respecte a les eleccions generals, i que comporta que l’exlíder d’EUiA Joan Josep Nuet vagi de número quatre a la llista per Barcelona

El president de la federació de Barcelona d’ERC, Robert Fabregat, va explicar ahir, després de la signatura de l’acord de candidatura conjunta, que aquest és un acord “clau per aconseguir l’objectiu principal de la candidatura que encapçala Ernest Maragall, que és guanyar l’alcaldia de Barcelona”, i “estratègic” per “sumar, créixer i ser més forts al voltant del que representa el sobiranisme progressista”. El president de Nova, Marc Grau, va assegurar que el pacte recull “els valors dels comuns del 2015” per “traduir-los en respostes concretes”.

L’acord entre les dues formacions assegura que “Barcelona necessita un projecte de futur, per reimpulsar la ciutat, fent que tot barceloní tingui totes les oportunitats per desenvolupar-hi la seva vida”. El pacte també assegura que cal fer de Barcelona “un baluard dels drets i les llibertats, exercint com a capital de Catalunya”.

Plataforma civil de suport a la llista de Collboni

Més de 300 professionals i persones provinents de la societat civil van presentar ahir la plataforma Compromís per Barcelona amb un manifest de suport al candidat a l’alcaldia pel PSC, Jaume Collboni. El president de la plataforma, el catedràtic de filosofia del dret i exrector de la Universitat Pompeu Fabra, Josep Joan Moreso, va prendre la paraula per explicar que “professionals de molts àmbits, de diferents trajectòries polítiques o que fins i tot no havíem fet el pas abans” havien decicit unir-se a “un nou projecte engrescador per Barcelona”. “Hem volgut recuperar l’esperit, l’energia i la il·lusió que va aixecar Ciutadans pel Canvi l’any 1999”, va sentenciar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia