Política

La croada de Cs contra llaços i pancartes creix al Baix Empordà

La junta electoral de la Bisbal insta set consistoris de la comarca a retirar símbols en dependències municipals

L’organització Ciutadans, mentre manté l’hermetisme sobre quines candidatures municipals presentarà i la seva composició, continua centrada en la retirada de símbols penjats en dependències municipals a les comarques gironines. Ahir van fer públic que la junta electoral de zona de la Bisbal d’Empordà ha resolt, a instàncies del partit taronja, que set ajuntaments del Baix Empordà –la Bisbal, Forallac, Palafrugell, Santa Cristina d’Aro, Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Torroella de Montgrí– treguin “pancartes, llaços grocs, estelades i qualsevol altre signe o símbol que contingui missatges partidistes que pugui haver-hi en dependències municipals i que vulneri el principi de neutralitat política de les institucions públiques”.

La resolució arriba gairebé dues setmanes després que un primer ajuntament de la comarca, el de Castell-Platja d’Aro –on el partit té representació– rebés l’ordre de retirar pancartes i llaços, acatada per l’alcalde, Joan Giraut, sense resistència, però amb la idea de tornar-la a penjar passats els comicis. Pel que fa als municipis afectats per la segona onada, ahir a la tarda, només els alcaldes de Sant Feliu de Guíxols –Carles Motas, de la formació local TSF– i Santa Cristina d’Aro, Xavier Sala (ERC), avançaven haver rebut la comunicació i haver traslladat ordres a la brigada per treure les pancartes. En el cas guixolenc, també arriaran l’estelada en un pal sitaut davant del consistori, en ser col·legi electoral el 26-M, però no pas la que oneja al passeig, i Motas precisava que havia estat a instància d’un altre recurs paral·lel del PP.

Altres alcaldes encara no han mogut fitxa. A Palamós, l’alcalde, Lluís Puig (ERC), apostava per no treure res fins que els arribi la notificació formal. I a Palafrugell, Josep Piferrer, també republicà, explicava que aquest matí resoldran amb la resta del govern com actuen.

LA XIFRA

7
municipis
més del Baix Empordà han de retirar llaços, pancartes i estelades dels edificis, segons la junta electoral.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia