Política

Casado envia Montserrat a Europa contra el “relat ‹fake›” independentista

El líder del PP proposa que la Guàrdia Civil i la policia manin sobre els Mossos sense tocar la llei de seguretat

Els populars s’ofereixen per a un 155 en solitari

Pablo Casado no ha volgut que Dolors Montserrat fos la candidata del PP per Barcelona en les eleccions del 28 d’abril perquè ha preferit que sigui la patrona de FAES Cayetana Álvarez de Toledo –aliena al PP català– qui es disputi amb Inés Arrimadas i amb Vox el vot espanyolista. Però Casado no s’oblida de l’exministra de Sanitat. Montserrat serà la cap de llista del PP a Europa el 26 de maig i la missió que s’ha fixat a Brussel·les és la de “frenar el relat fake” de l’independentisme català i divulgar “la gran democràcia que és Espanya”.

Montserrat, de fidelitat amb María Dolores de Cospedal, és una de les poques polítiques protagonistes en l’etapa de Mariano Rajoy –va ser la ministra de Sanitat del novembre del 2016 al juny del 2018 en substitució d’Alfonso Alonso– que el president del PP no ha marginat en la purga de marianistes i sorayistes.

26-M: lluita de catalans

Després de confiar-hi com a portaveu del PP al Congrés pel seu discurs desacomplexat contra l’independentisme, Casado l’envia ara al Parlament Europeu, on es disputarà la batalla de la internacionalització del plet català en la propera legislatura amb l’ara ministre Josep Borrell de cap de llista del PSOE, i també amb Carles Puigdemont (JxCat) i Oriol Junqueras (ERC) com a candidats i aspirants a recollir l’acta d’eurodiputat tot i l’exili i la presó, respectivament.

Com a dos del PP repeteix Esteban González Pons, mentre que el tercer és Antonio López-Istúriz –secretari general del PPE–, el quart és Ángel Garrido –ara president de Madrid– i la cinquena és Pilar del Castillo. La llista inclou l’afí a José María Aznar i secretari general de FAES, Javier Zarzalejos.

A més de rescatar a les llistes noms de fidelitat aznarista, Casado enduria ahir la involució del seu discurs autonòmic proposant que la Guàrdia Civil i la policia espanyola manin sobre els Mossos d’Esquadra –i també l’Ertzaintza– per “evitar enfrontaments com els de l’1-O”. Casado sosté que una involució com seria la dependència jeràrquica de les policies autonòmiques respecte a la Guàrdia Civil i la policia –de forma que aquestes donin ordres als Mossos– es pot fer a través de la llei de seguretat ciutadana o de la llei de seguretat estatal, sense cap nova llei ni modificació legal. El PP, a més, vol donar a delegacions i subdelegacions del govern el poder d’avaluar com s’exerceixen les competències autonòmiques. Casado fins i tot s’ofereix per aprovar el primer tràmit del 155 a Catalunya “en solitari”.

Pel ministre i secretari d’organització del PSOE, José Luis Ábalos, la idea de Casado sobre els Mossos va “en contra de la Constitució”. “És revertir el model d’organització territorial de l’Estat que consagra el títol vuitè”, va dir. Aitor Esteban (PNB), alhora, recorda que l’Ertzaintza és “policia integral”.

LA FRASE

El fonament de la proposta de Casado és revertir l’organització territorial del títol vuitè a la Constitució
José Luis Ábalos
secretari d’organització PSOE


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia