Política

Una diputada islandesa denuncia al Consell d’Europa que el cas de l’1-O és “un judici polític”

La parlamentària ecologista Rosa Bjork lamenta que polítics i activistes que han defensat “pacíficament” les seves idees estiguin en presó preventiva durant més d’un any

El senador socialista José Cepeda li replica a Espanya només es jutja “a qui se salta la llei”

La diputada islandesa ecologista, Rosa Bjork, ha denunciat a l’Assemblea del Consell d’Europa que el cas de l’1-O és “un judici polític”.

Durant la seva intervenció aquest divendres en una sessió celebrada a Estrasburg, Bjork ha protestat contra la presó preventiva de nou dels dotze líders independentistes acusats. “No podré acceptar mai que és que polítics i líders d’ONG que han lluitat pacíficament per les seves conviccions estiguin a la presó sense una decisió judicial durant més d’un any”, ha denunciat.

La parlamentària ha admès que la situació a Catalunya és “complexa”, però ha defensat que “la política resideix” a l’arena parlamentària “i no a un tribunal”.

El senador socialista espanyol José Cepeda ha replicat just després a Bjork per negar que el judici de l’1-O sigui “polític”. Cepeda ha afirmat que a Espanya només es jutja “a qui se salta la llei”.

En aquest sentit, ha afirmat que “no es pot convocar un procés” que “no està dins del marc del sistema”. “El meu país compleix estrictament amb els valors i els estàndards d’aquesta organització, que són els de l’estat de dret”, ha assegurat Cepeda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia