Política

Torra: “Imagineu si era aberrant la resolució de la JEC, que la Fiscalia dona la raó a Puigdemont”

El president de la Generalitat celebra que el ministeri públic hagi desautoritzat la Junta Electoral i augura que la magistratura emetrà una resolució “favorable” als exiliats

Assegura que el dia 15 anirà al TSJC a “acusar l’Estat de vulnerar drets polítics”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha celebrat aquest divendres que la Fiscalia hagi desautoritzat la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) que excloïa la candidatura de JxCat amb Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Toni Comín a les eleccions europees.

“Imagineu si era aberrant, que la Fiscalia dona la raó al president Puigdemont”, ha emfatitzat Torra des de Penelles (La Noguera), on ha participat en un de les mobilitzacions celebrades aquesta tarda contra el vet als candidats exiliats. La Fiscalia de Madrid ha demanat aquest divendres que s’estimi el recurs dels candidats vetats en considerar que la decisió de la JEC vulnera “el dret fonamental de sufragi passiu”.

Torra ha augurat que “demà mateix la magistratura emetrà una resolució favorable” que respecti “els seus drets”. “Volem votar amb llibertat i justícia”, ha afirmat.

Sobre la citació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) prevista pel proper 15 de maig en relació a la querella per desobediència per no retirar els llaços grocs i les pancartes a favor dels polítics independentistes presos dels edificis de la Generalitat, el cap de l’executiu català ha dit que encara no l’ha rebut, però que hi anirà a defensar la “llibertat d’expressió i la llibertat del poble de Catalunya amb totes les conseqüències i fins al final”.

“Jo no aniré a defensar-me de res, tornaré a acusar l’Estat espanyol de vulnerar els nostres drets polítics i el nostre dret a la llibertat d’expressió”, ha reblat.

Torra ha defensat que “en aquests moments tots els ciutadans de Catalunya, començant pel president de la Generalitat, tenim l’obligació de posar de manifest la vulneració constant dels nostres drets per part del govern espanyol”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia