Política

Colau insinua deixadesa dels Mossos a Barcelona per motius partidistes i Interior veu electoralisme en les paraules de l’alcaldessa

L’alcaldessa assegura que han hagut de retirar el dispositiu conjunt contra la venda ambulant al Portal de la Pau perquè no hi va acudir la policia catalana

El director dels Mossos, Andreu Joan Martínez, desmenteix les acusacions de la candidata dels comuns i creu que només es poden entendre des d’una “òptica electoral”

L’alcaldessa de Barcelona i candidata a la reelecció per Barcelona en Comú, Ada Colau, ha acusat aquest dimarts el departament d’Interior de la Generalitat d’abandonar la seguretat a Barcelona i no descarta que després d’aquesta situació pugui haver-hi “motius partidistes”. Des del departament que dirigeix el conseller Miquel Buch han negat que existeixi deixadesa de la policia catalana a la ciutat i ha atribuït les paraules de l’alcaldessa al context electoral.

“He de denunciar l’abandonament de la ciutat i no voldria pensar que sigui amb finalitats electorals”, ha declarat Colau durant un esmorzar informatiu del Fòrum Europa Tribuna Catalunya. Segons ella,

Segons ella, del 2009 ençà no augmenta el nombre de Mossos a Barcelona i “la situació de desgovern, des d’abans del 155” ha repercutit en la situació de la ciutat, on han augmentat els delictes i la seguretat s’ha convertit en la principal preocupació dels veïns.

Colau ha assegurat que el cap de setmana han hagut de retirar l’operatiu conjunt de la Policia Portuària i la Guàrdia Urbana contra el top manta del Portal del Pau perquè no hi van acudir els Mossos. També ha explicat que la policia local va haver d’actuar sola la setmana passada en els disturbis de seguidors del Liverpool a la plaça Reial perquè no va rebre el suport d’ordre públic dels Mossos. A més, ha assenyalat que la policia catalana ha “suspès” la seva presència al Raval.

L’alcaldessa ha criticat que el Buch va “plantar” el mes passat la Junta Local de Seguretat de Barcelona, malgrat que havia modificat la seva convocatòria perquè hi pogués assistir. I, segons ella, ahir dilluns van haver d’anul·lar la Junta de Ciutat Vella perquè “cap representant polític del departament d’Interior havia confirmat la seva presència”.

Per tot plegat, el govern municipal ha enviat una carta al titular d’Interior en la qual demana a Buch una col·laboració “imprescindible” entre les dues administracions i insinua “motius partidistes” en aquesta actuació. La candidata a la reelecció subratlla que la seguretat de la ciutadania “no pot posar-se en joc”. És per això que li reclama que emprengui “accions urgents per garantir un adequat dimensionament del servei d’acord amb les necessitats de la capital catalana”.

“Òptica electoral”

Des de la conselleria d’Interior han volgut desmentit “radicalment” les acusacions de l’alcaldessa i han negat que existeixi deixadesa dels Mossos a Barcelona. Segons Interior, la policia catalana treballa “millor que mai” en coordinació amb la Guàrdia Urbana.

El director dels Mossos, Andreu Joan Martínez, ha replicat a Colau en una roda de premsa on ha qualificat les seves paraules d’“afirmacions greus que no poden quedar sense resposta”. “I la resposta només pot ser una: desmentir radicalment les afirmacions que existeix una intenció electoral d’abandonar la seguretat a la ciutat. És radicalment fals”, ha afegit.

Segons Martínez, Colau, com màxima autoritat de Barcelona, “sap perfectament” que els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana treballen de manera coordinada i “espectacular” a Barcelona. És per això que ha lamentat unes acusacions que, segons ell, poden crear “confusió” en la ciutadania en intentar “centrifugar” les seves responsabilitats i posar en dubte la labor policial.

A parer seu, les crítiques de Colau “lamentablement només es poden entendre des d’una òptica electoral”, si bé s’ha mostrat convençut que la ciutadania és “madura, adulta” i sabrà contextualitzar “perfectament” aquestes manifestacions, que considera “profundament desafortunades”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona