Política

L’Audiència insta el jutjat de Vic a investigar per delicte d’odi el conductor que va envestir les creus grogues

La decisió permetrà que l’Ajuntament de Vic es personi a la causa com acusació popular

El Jutjat d’Instrucció de la capital d’Osona va considerar que l’acció només es podia investigar com a delicte contra la seguretat vial

L’Audiència de Barcelona ha emès una interlocutòria on ordena al jutjat d’Instrucció número 1 de Vic que reobri la causa de l’home que va envestir les creus grogues a la plaça Major de Vic i investigui si l’autor va cometre un delicte d’odi, tal com reclamava l’Ajuntament de la capital d’Osona.

En el seu moment –els fets van passar el juliol del 2018– el jutge no va permetre que el consistori es presentés com a acusació popular, ja que va considerar que l’acció només es podia investigar com un suposat delicte contra la seguretat vial. L’Ajuntament de Vic va recórrer el cas a l’Audiència i la decisió d’aquesta instància permetrà que es pugui personar finalment a la causa.

El 22 de juliol de l’any passat, en ple estiu, la tranquil·litat de la Plaça Major de Vic es va trencar per un moment. Un individu va envestir amb el seu cotxe les creus grogues que s’havien plantat en una acció de protesta i de suport als presos i exiliats. Després, l’home va fer l’escàpol entre les protestes i la indignació de les persones que passejaven per la plaça i que l’increpaven pels fets. La Policia Local el va detenir i el conductor es va negar a declarar.

L’advocat de l’individu va negar que hi hagués cap motivació política en l’actuació del seu client. Ara serà un jutge qui ho haurà de decidir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia