Política

Torra denunciarà els “agressors” de Verges

El president adverteix que els grups que volen atemorir ciutadans tindran el govern de la Generalitat al davant

El president de la Generalitat, Quim Torra, va anunciar ahir que presentarà “una denúncia contra els agressors de Verges d’aquest cap de setmana”. Torra ho va fer públic ahir des del seu compte de Twitter. “No podem cedir ni un mil·límetre davant del feixisme. Els grups que amenacen, agredeixen i volen atemorir ciutadans als nostres carrers ens tindran al davant”, ha assegurat Torra des de Twitter. Segons fonts del govern, la denúncia es presentarà aquesta setmana en un jutjat de Girona, segons informa ACN.

El president de la Generalitat es refereix explícitament a l’últim episodi que va tenir lloc diumenge a Verges, quan una quinzena d’ultres provinents de Manresa, que intentaven despenjar estelades dels fanals de la carretera, es van enfrontar a un grup de veïns que s’hi oposaven, la qual cosa va obligar els Mossos a intervenir.

Rebuig des de Verges

L’anunci del president, Quim Torra, arriba després que l’alcalde de Verges, Ignasi Sabater, flanquejat per regidors i alcaldes d’altres poblacions gironines on també governa la CUP, exigís dilluns a la conselleria d’Interior que actuï amb contundència contra els escamots d’ultradreta que, de manera reiterada, alteren la convivència a la població i en altres municipis.

Sabater va alertar que quan els escamots d’ultradreta decideixen actuar els Mossos d’Esquadra fan un cordó de seguretat per evitar l’enfrontament, però que aquesta acció els facilita que continuïn portant a terme les seves accions amb impunitat. A més, i segons l’alcalde de Verges, només s’ha fet un judici a un d’ells sense cap mena de conseqüència. El febrer passat, la titular del jutjat d’instrucció número 2 de la Bisbal d’Empordà va absoldre els integrants del grup que precisament va arrencar una vuitantena d’estelades la matinada del 31 de desembre de l’any passat. La sentència va descartar que els nou acusats cometessin un delicte lleu de furt, de danys o de coaccions com denunciava l’acusació particular, l’Assemblea Vergelitana per la Independència. Per això, Sabater considera que “cal que s’actuï de manera contundent per evitar mals majors i impedir que pugui passar una desgràcia”.

El primer gran episodi va tenir lloc a Verges l’octubre del 2017, quan uns desconeguts van rebentar les rodes de 163 cotxes. Posteriorment, s’han anant succeint accions de grups que de matinada han retirat estelades i llaços grocs, amb diversos enfrontaments amb veïns. El novembre de l’any passat, uns desconeguts van robar 60 estelades i van pintar carrers i façanes amb banderes espanyoles. El president, Quim Torra, ja va visitar el poble un dies després dels fets per traslladar a l’alcalde i les desenes de veïns que l’esperaven davant l’ajuntament la “solidaritat” del govern davant les “hordes del feixisme”.

LA FRASE

Els grups que [...] agredeixen i volen atemorir ciutadans als nostres carrers ens tindran al davant
Quim Torra
president de la generalitat de catalunya


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia