Política

ENRIC MARQUÈS

ALCALDABLE D'ERC A LA BISBAL D'EMPORDÀ

“El gran repte és buscar la cohesió”

“Cal evitar picabaralles i apostar per una visió de conjunt”

“Lluís Sais ens ha donat marge a tots per poder arribar al consens”

Enric Marquès (la Bisbal, 1966) és docent i treballa des del 1998 al Departament d’Educació. Ha estat regidor d’Ensenyament i Via Pública i ha estat corresponsable polític del Terracotta Museu.

Enric Marquès és el cap de llista d’ERC a la Bisbal d’Empordà, en substitució del veterà Lluís Sais, que ha complert el seu compromís de deixar pas. Marquès, que ha estat regidor d’Ensenyament i Via Pública, a més de corresponsable polític del Terracotta Museu, destaca que el gran repte que té la població és treballar per la cohesió social, una fita que no es podrà assolir sense el treball conjunt dels responsables polítics. Marquès destaca el paper clau d’ERC aquests quatre anys.

Quina valoració fa d’aquest mandat?
El valoro molt positivament, tot i que és veritat que vam estar els dos primers anys sense poder fer inversió per temes econòmics. A més, cal sumar-hi que ens calia un temps per trobar la manera de treballar els tres grups que vam formar el govern, com va passar. Al final, tot això enriqueix de valent totes les àrees del consistori. Tot i que és evident que Esquerra ha gestionat les àrees més complicades i, també, algunes de les menys lluïdes, tots nou regidors ens hi vam posar de valent.
I així, quina seria l’aportació d’ERC al govern?
Ha estat clau. En primer lloc per l’experiència de gestió de govern de Lluís Sais i Carme Vall. Tots hem après d’ells. Ell ha gestionat un equip de govern format per tres maneres de fer, dos dels quals –CUP i ICV-EUiA– no tenien experiència de govern. En Lluís ens ha donant a tots el marge necessari per poder arribar al consens. Tots nou regidors del govern hem tingut clar que la fórmula per tirar endavant era el treball conjunt entre les àrees, sense que cap fos un compartiment estanc individual. I això ha funcionant, i molt bé.
Quines serien les principals accions que han dut a terme?
Ha estat un treball ingent. Per un costat s’ha treballat la promoció de la ciutat, des de la mateixa àrea com des del Terracotta Museu.L’aposta pel Poctefa 2014-2020, que ha estat una gran inversió de ciutat i això és bàsic per afrontar polítiques a tots els nivells. Cal remarcar el gran treball que s’ha fet en acció social, a càrrec de Maite Bravo; des de l’Ajuntament, i amb el consens de tots els regidors, s’ha creat una estructura que complementés la feina encarregada al Consell Comarcal i que, a més a més, posés el punt necessari de control sobre el que s’havia encarregat. S’ha treballat fort des de les àrees d’Ensenyament i Via Pública, que Lluís Sais va gestionar els primers anys. En Lluís es va fer càrrec de millorar la gestió d’aquest àrea, amb la complicació de canviar sinergies. Però des del primer moment va assumir com alcalde el paper de regidor de Via Pública, precisament per descarregar-nos de feina, cosa que li hem d’agrair. A més, des de l’àrea d’Ensenyament hem demostrat la nostra voluntat d’incidir de manera activa amb les polítiques actives al municipi i, també, de país, per donar als joves el màxim d’oportunitats. S’ha fet una bona feina a esports amb les beques esportives i joventut, per establir les bases per fer polítiques d’igualtat, un camp que no s’havia treballat fins ara. I el gran treball en comunicació i participació, a més de la implantació de l’administració electrònica.
Quins són els grans reptes que creu que ha d’afrontar la Bisbal els pròxims anys?
El principal repte és aconseguir tenir una ciutat cohesionada socialment. Ens hem de creure que tots formen part d’un mateix equip i, aquesta premissa que sembla tan bàsica, els únics que la tenen clara en aquests moments crec que són els més joves. Nosaltres mirem d’aprendre de totes les parts, des de la gent que ha vingut de fora als que vivim aquí fa anys. Apostar per la cohesió entre tots i totes, el treball conjunt amb les AMPA de les escoles o l’aposta pel sector del comerç. Hem de tenir molt clar que, si hem de revitalitzar el comerç, que és una part essencial de la Bisbal, hem de promocionar la nostra població. Per això cal evitar les picabaralles que hi pugui haver entre els uns i els altres, per apostar per una visió de conjunt, global. Aquest és un treball que hem de coordinar des de l’Ajuntament amb polítiques clares, amb un full de ruta molt ben marcat. I això vol dir treballar tots plegats de manera conjunta, perquè, si no, no ens en sortirem i ens cal superar tots els reptes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia