Política

El PSC recorre a la por d’un alcalde independentista per moure vot a Barcelona

Collboni furga en la preocupació d’una part de l’electorat advertint-los que Maragall pot guanyar i que Colau està disposada a subordinar-li la ciutat

Més durament que mai va carregar contra l’independentisme en el darrer acte de campanya el candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni. Amatent a la possibilitat que Ernest Maragall (ERC) guanyi, però, sobretot, per aparèixer com l’única alternativa possible a ell, Collboni va recórrer a la por que un independentista sigui per primer cop alcalde de Barcelona i a la por a deixar-ho en mans de Colau: “Jo no subordinaré la ciutat a res, que és el que faran els independentistes amb el suport de la senyora Colau.”

El candidat va advertir que el PSC és el “tallafocs més important” per evitar, tot comparant-ho amb un malson, que “dilluns ens despertem amb un alcalde independentista”. L’alcaldable del PSC va aprofitar la suspensió com a diputats dels presos que al migdia havia aprovat la mesa del Congrés presidida per la socialista Meritxell Batet per advertir als independentistes que “la forma de mantenir viva una democràcia és respectant les lleis i les decisions de les meses del Congrés, amb constitucions respectades i amb sentències que et poden agradar o no, però es respecten”.

El PSC fa una crida al vot útil dels “moderats” i de la seva base electoral històrica per treure el millor resultat possible a la capital –“ho tenim a tocar”– per condicionar govern en una votació en què els socialistes catalans volen recuperar alcaldies i, sobretot, no perdre’n d’importants i simbòliques com Tarragona o Lleida.

LA FRASE

Ningú que defensi i s’estimi aquesta ciutat pot imaginar-se tenir un alcalde independentista
Jaume Collboni
alcaldable del psc a barcelona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia