Política

ERC de Tarragona ofereix un acord a quatre per deixar Ballesteros a l’oposició

Els republicans ofereixen formar govern a Junts per Tarragona, En Comú Podem i la CUP

Planteja divuit punts comuns sobre els quals negociar

Un govern entre ERC, Junts per Tarragona, En Comú Podem i la CUP. Aquesta és la fórmula que ahir van presentar els republicans per deixar el socialista Fèlix Ballesteros, actualment a l’alcaldia, a l’oposició. La voluntat és que el republicà Pau Ricomà sigui l’alcalde, i per això ja ha parlat amb dos dels tres possibles socis, van explicar ahir els republicans, que haurien mostrar la predisposició a explorar l’acord. Només faltaria negociar amb En Comú Podem. ERC va empatar amb el PSC a set regidors, però Ballesteros va ser el més votat. Junts té tres regidors i En Comú i la CUP, dos. Amb la finalitat de convèncer els seus eventuals socis, ERC ha plantejat com a punt de partida per arribar a un acord 18 punts que asseguren que han defensat els altres partits en campanya.

Aquest dibuix de programa de govern el va presentar ahir Ricomà, que va assegurar que es tracta de punts “programàtics però de coincidència amb els altres grups”, a qui ofereix pactar un govern estable per quatre anys. ERC els ha plantejat com un punt de partida i ha assumit que a partir d’aquí hauran de negociar. Les línies de treball fan referència a aspectes com ara “actuar conseqüentment amb els valor republicans de bon govern”, considerar la perspectiva feminista, desenvolupar polítiques socials d’habitatge, promoure la mobilitat sostenible, millorar la neteja, fer un estudi de la qualitat de l’aire o revitalitzar el comerç de proximitat.

Dos dels punts que podrien generar disputa amb Junts per Tarragona són els que fan referència a la protecció i ampliació de l’Anella Verda i a la regeneració urbana de Tarragona a partir de la preservació dels espais amb més valor natural, en clara referència a l’àmbit de la Budellera. Sobre aquest aspecte, Ricomà va reiterar que la seva posició és inflexible i que aposten per una modificació del POUM avalada pel ple municipal.

Segons el republicà, la CUP ja s’ha mostrat favorable al pacte, però no és clar què faran Junts per Tarragona i, sobretot, En Comú Podem. Sobre aquests darrers, l’aspirant a alcalde va dir que respecta “el ritme” de la formació. Ricomà va mostrar el convenciment que el govern que proposa “sumarà” perquè, segons el seu parer, “no hi ha d’haver cap problema perquè els comuns apliquin el seu programa”.

Sobre els dubtes que puguin tenir, va assenyalar que ERC intentarà fer “tot el possible perquè es trobin a gust i amb un bon encaix” dins del seu govern. “Crec que ells ho entendran i se sentiran més a gust participant en aquest canvi que d’una altra manera”, va remarcar Ricomà. Pel que fa a Junts per Tarragona, Ricomà ha destacat que s’hi reuniran la setmana vinent i els ha agraït la predisposició que, segons va assegurar, tenen per arribar a un acord. Ballesteros no es va deslliurar de les crítiques d’ERC. “Després de dotze anys de PSC, quasi tots els barris de Tarragona pateixen decadència”, va concloure.

“Fora bo que no donéssim res per fet”

L’alcalde en funcions i candidat del PSC a revalidar el càrrec, Josep Fèlix Ballesteros, va aconsellar als seus adversaris “no donar res per fet”, amb un enigmàtic somriure, després del ple de la Diputació de Tarragona. Ballesteros va revelar que en els darrers dies ha mantingut “contactes informals” per telèfon i missatges de WhatsApp amb altres formacions que han obtingut representació. “Aquesta setmana era per als contactes informals. Els formals i la presa de decisions, la setmana vinent”, va avisar. Ballesteros va recordar que falten tres setmanes per a la presa de possessió i que cal mantenir la calma, la coherència, la perseverança i la tranquil·litat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA
política

El ple de Girona aprova incrementar el preu de les zones blava i verda

girona