Política

Detingut un dels activistes investigats per les mobilitzacions a Girona durant l’aniversari de l’1-O

El jutjat va dictar una ordre de detenció per atemptat a agent de l’autoritat, desordres públics i danys

Unes cinquanta persones s’han concentrat a la comissaria dels Mossos com a mostra de suport

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dilluns a la tarda un dels activistes investigats per les mobilitzacions que hi va haver a Girona durant l’aniversari de l’1-O. El jutjat d’instrucció 4 de Girona va emetre una ordre de detenció contra aquest activista pels delictes d’atemptat a agent de l’autoritat, desordres públics i danys. Aquest jove, que va decidir desobeir, és l’últim de tots els investigats que havien de passar a declarar pels jutjats. En el seu cas, es tracta d’un dels identificats a l’atestat dels Mossos d’Esquadra per l’ocupació de les vies del TAV. Segons informen els Mossos, la detenció ha tingut lloc davant del Palau de Justícia de Girona, on el jove estava enganxant adhesius a la façana. Una patrulla l’ha identificat i, en veure que tenia pendent l’ordre de detenció, ha procedit a arrestar-lo. A hores d’ara, el jove es troba a la comissaria de Vistalegre, on s’ha convocat una concentració de suport.

Per les mobilitzacions de l’aniversari de l’1-O a Girona hi ha, en total, 21 encausats. D’aquests, a dinou el jutjat d’instrucció 4 els investiga pel tall a les vies del TAV. Dins aquest grup s’hi troba el jove arrestat avui, que és l’únic identificat que consta a l’atestat que van fer els Mossos d’Esquadra arran de la protesta a l’estació de l’alta velocitat.

El noi, que és militant del CDR Girona i d’Endavant (OSAN) està investigat pels delictes de desordres públics, atemptat a agent de l’autoritat i danys. El jutjat va dictar una ordre de detenció contra ell i aquesta tarda els Mossos d’Esquadra l’han detingut. L’arrest s’ha fet davant del Palau de Justícia, després que una patrulla identifiqués l’activista quan estava enganxant adhesius a la façana de l’edifici.

Aquest és l’últim dels encausats per l’aniversari de l’1-O a qui el jutjat tenia pendent prendre declaració. El passat 15 de març, els altres divuit ja van anar a declarar. Eren els identificats en la investigació paral·lela que va dur a terme la Policia Nacional, que va desembocar en les detencions del passat 16 de gener. Entre els arrestats hi havia els alcaldes de la CUP de Verges i Celrà, Ignasi Sabater i Dani Cornellà, i el fotoperiodista Carles Palacio.

A banda dels investigats pels talls del TAV, el jutjat número 4 de Girona també va ordenar arrestar un altre activista. En aquest cas, per suposadament haver irromput a la seu de la Generalitat a Girona i despenjar la bandera espanyola, segons recollia l’atestat dels mossos.

A aquest jove, els mossos el van detenir el 21 de març passat. I aquell mateix dia, després de negar-se a declarar davant del jutjat, va quedar en llibertat provisional.

Per últim, a la causa inicialment també hi havia investigada una menor. La fiscalia de menors, però, va arxivar la investigació contra ella perquè no va poder demostrar que hagués pres part al tall de les vies del TAV.

Concentració de suport a la comissaria dels Mossos

Prop d’una cinquantena de persones s’ha concentrat aquest dilluns a la tarda davant de la comissaria dels Mossos d’Esquadra al barri de Vista Alegre de Girona en suport al detingut. La protesta ha estat convocada per moviments juvenils com la Forja i Endavant. Durant la concentració s’ha cridat per demanar la llibertat del detingut. La policia ha tallat el carrer de Vista Alegre per tal que els manifestants poguessin ocupar la via pública. Des del primer moment la protesta ha tingut un caire pacífic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

alemanya

Detenen un col·laborador d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts+Puigdemont per Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona

Boadas defensa que la Casa Pastors sigui un centre obert a la ciutadania

girona

Xavier Garcia Albiol, ingressat per una arrítmia

Badalona