Política

Ballesteros acusa Podem de fer-li el llit per treure’l de l’alcaldia de Tarragona

Manté que va oferir als comuns un pacte per governar junts que no va ser traslladat a l’assemblea

Sosté que, a falta de tres dies per a la investidura, no està tot fet

L’endemà que En Comú Podem de Tarragona decidís negociar amb ERC per tancar un pacte que deixés la llista més votada fora de l’alcaldia de la ciutat, l’actual alcalde i guanyador de les eleccions, el socialista Josep Fèlix Ballesteros, va carregar contra el partit encapçalat per Carla Aguilar.

Els socialistes van comparèixer públicament per afirmar que l’assemblea d’En Comú Podem va estar “induïda” per un sector i que no van presentar a la militància la proposta del PSC per arribar a un acord per governar junts, fet que va poder condicionar la decisió final.

Ballesteros va assenyalar que “no van dir la veritat a la militància”. “Ocultar una part de la veritat és molt greu”, hi va afegir Ballesteros, que va reblar que la decisió dels comuns de donar suport a ERC pot ser que sigui per prejudicis cap als socialistes i perquè donen més importància a les cadires que a les propostes. Amb tot, es va mostrar convençut que la majoria de la militància dels comuns triaria abans “un govern d’esquerres que un govern independentista”.

Ballesteros, però, va assegurar que no plegarà encara que hagi d’estar-se a l’oposició. “No marxaré, em quedaré els quatre anys. Per què hauria de renunciar? Vam guanyar les eleccions”, va posar de rellevància. L’encara alcalde en funcions, però, no ho dona tot per perdut: en una enigmàtica intervenció, va recordar que encara queden tres dies per a la presa de possessió, i va reblar que continuarà parlant amb altres formacions polítiques, inclosos els comuns, per assegurar un pacte de governabilitat que li permeti mantenir-se a l’alcaldia.

El cap de llista no estava sol en la compareixença i també hi havia la seva número dos, Sandra Ramos. Va relatar com van mantenir un primer contacte amb els comuns i uns dies després una reunió de més de tres hores. En la segona trobada van constatar “poques diferències programàtiques que no suposarien cap punt de fricció”. Segons ella, els van oferir la solució amb què se sentissin més còmodes. Aquesta seria un acord entre el PSC i En Comú Podem, suport puntual dels comuns des de fora del govern o un pacte estable amb el mandat ja iniciat. Fins i tot, segons els socialistes, es va redactar un document que els comuns haurien demanat que quedés en secret. Des del PSC també van reconèixer que una de les discrepàncies era el projecte urbanístic de la Budellera, però segons els socialistes això en cap cas havia de suposar un problema per a l’acord, ja que estaven disposats a renunciar-hi.

Carregada al pacte

El primer secretari del PSC de Tarragona, Santi Castellà, també va afegir-se a les crítiques contra el pacte que s’està gestant i que faria alcalde Pau Ricomà (ERC). “No es pot fer un govern a la contra i basat en l’odi”, referint-se a ERC, els comuns, Junts per Tarragona i la CUP. “Sembla difícil que puguin construir algun discurs més enllà del d’estar a la contra”, va dir Castellà.

LES FRASES DE BALLESTEROS

No marxaré, em quedaré els quatre anys. Per què hauria de renunciar? Vam guanyar les eleccions
La majoria de la militància dels comuns triaria abans un govern d’esquerres que un govern independentista


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia