Política

Forn, sobre Colau: “L’equidistància té uns límits. L’operació amb Valls està orquestrada pels poderosos que tant critica”

L’exconseller creu que Mas s’ha d’implicar en la reflexió de JxCat perquè “pot relligar les diferents sensibilitats” de l’espai

“L’equidistància té uns límits”. Així s’ha expressat sobre Ada Colau Joaquim Forn, cap de llista de JxCat a Barcelona, en una entrevista per escrit a Betevé, on ha constatat que l’operació perquè Colau sigui alcaldessa amb els vots del PSC i Manuel Valls està “orquestrada pels poderosos que ella tant critica”. “Colau no pot fer creure que Valls li regala els seus vots a canvi de res. És una opció legítima, però li costarà molt explicar aquesta operació”, ha advertit Forn, que també s’ha pronunciat sobre la situació de JxCat i el PDeCAT. Al seu parer, líders com Artur Mas s’han d’implicar en la reflexió que hi haurà aquest estiu. “És una persona estimada, respectada i valuosa que pot relligar les diferents sensibilitats que conviuen en el nostre espai polític”, ha dit.

Forn ha opinat que és una “evidència” que fa més por un alcalde independentista com Ernest Maragall que Ada Colau, i per això hi ha una “operació orquestrada per determinats poders econòmics i mediàtics de Barcelona” que volen evitar que Maragall governi. Ha assegurat que la seva formació farà “el possible” perquè el líder d’ERC sigui investit, i ho faran “amb la màxima generositat, sense demanar res a canvi”.

Sobre el PSC, ha assegurat que la relació no és irreconciliable. S’ha mostrat “contrari a qualsevol cordó sanitari” i ha remarcat que durant la campanya ja va dir que Barcelona necessita grans acords “i no tindria cap sentit prescindir” dels socialistes.

En preguntar-li si creu que podrà exercir de regidor, ha recordat que no hi ha cap sentència condemnatòria, i ha afegit que si pensés que no pot ser-ho no s’hauria presentat a les eleccions. Forn va respondre aquesta pregunta abans que la fiscalia considerés en un escrit que no podria exercir la seva tasca de regidor de manera permanent.

Sobre el futur de JxCat i del PDeCAT, ha opinat que aquest és un projecte “de suma”, i no es pot prescindir de ningú. En preguntar-li per Artur Mas, ha opinat que “pot relligar les diferents sensibilitats” que hi ha en aquest espai. Segons ell, ara toca “endreçar-lo” però ha subratllat que no es parteix de zero, perquè hi ha una bona base i també “nous lideratges que estan cridats a fer un pas endavant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia