Política

El Suprem rebutja que Junqueras surti de la presó per recollir l’acta d’eurodiputat

El líder d’ERC havia sol·licitat anar dilluns al Congrés per fer els tràmits com a eurodiputat

Amb la denegació, no accedirà a la immunitat que hagués pogut bloquejar o retardar la sentència

El Tribunal Suprem ha denegat la petició d’Oriol Junqueras de sortir de la presó el 17 de juny i anar al Congrés dels Diputats per acatar la Constitució davant la Junta Electoral Central com a eurodiputat electe. D’aquesta manera no accedirà a la immunitat que hagués pogut bloquejar o retardar la sentència.

En un escrit, els magistrats argumenten que pot produir-se un “perill irreversible” per al final del procés, quan encara falta la sentència. Apunten que hauria de sortir de l’Estat per anar a Brussel·les i això implicaria “pèrdua del control jurisdiccional” i de la presó preventiva que afecta l’exvicepresident. També subratllen que la seu del Parlament Europeu és a Brussel·les, on hi viu “el processat en rebel·lia Carles Puigdemont” i on ha establert “la seu de la república catalana a l’exili”. A més, diu que no es tracta pèrdua “irreversible” del seu dret de participació sinó “un aplaçament temporal” i que, més endavant i segons quina sigui la sentència, “poden desaparèixer els obstacles” que li impedeixen tenir la condició d’eurodiputat. El tribunal ha fet cas a la fiscalia i no a l’advocacia de l’Estat, que sí volia que se li donés el permís per acreditar-se com a eurodiputat al Congrés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia