Política

Viñas: “Seguiré treballant per la dinamització de Salt”

L’alcalde (ERC) ofereix “diàleg i consens a totes aquelles formacions que aposten per la tolerància, el respecte a la diferència i la convivència”

JxCat creu que cal “un govern fort per tenir estabilitat”

“He estat i estaré al costat de la gent que, de forma pacífica i democràtica, reclama poder decidir lliurement el seu futur. Cap tribunal ni cap estat pot negar aquest dret legítim del poble.” Les referències, tant locals com nacionals, van centrar ahir el discurs de Jordi Viñas (ERC), que va revalidar l’alcaldia a Salt. Va ser investit en minoria, ja que tots els membres de cada grup van votar el seu propi candidat: Viñas va rebre els set vots dels regidors d’ERC; el socialista Joan Martín en va obtenir cinc; Margarita de Arquer (Junts per Salt), quatre; Sergi Fabri (Vox), tres, i Cris Sibina (IpS-CUP), dos.

Viñas va manifestar que “ofereix, des del primer minut, diàleg i consens a totes les formacions que treballin pels valors fonamentals, com la tolerància, el respecte a la diferència i la convivència”. Va remarcar, de fet, que espera que aquesta sigui “la norma de conducta al plenari”: “Només si som capaços de parlar els uns amb els altres, farem avançar la ciutat. No podem fallar a la nostra gent!” Va garantir, a continuació, que seguirà “treballant per la justícia i la cohesió, la no discriminació i la dinamització social i econòmica del municipi”. I, al final de la seva intervenció, va llegir el poema Elogi de Salt, de l’exalcalde Salvador Sunyer, que en una de les seves estrofes diu: “Saltencs de tota la terra i saltencs nascuts ací, convivim sense cap guerra i fem el mateix camí.”

Sense pacte d’esquerres

En els parlaments de la resta de caps de llista, Joan Martín va assenyalar que, tot i que el 26 de maig el PSC va tenir uns “bons resultats electorals”, treballaran des de l’oposició. No ha fructificat el plantejament dels socialistes de fer un pacte de govern entre les esquerres. Una proposta que Martín defensava perquè, arran dels últims comicis, “el ple té el percentatge més alt de regidors i regidores que representen partits progressistes i d’esquerres des que Salt va recuperar la seva independència”. A banda, va subratllar: “Estem davant de quatre anys molt importants. S’haurà de desencallar el desenvolupament del sector sud. I també es concretarà on s’ha d’ubicar el nou hospital Josep Trueta i estic segur que molts dels que estem al ple creiem que Salt és la millor opció.”

Actualment, es manté la incògnita de si ERC estarà en minoria al capdavant de l’Ajuntament o si els republicans lideraran un govern en majoria, en coalició amb Junts per Salt. Els dos partits estan en converses i, precisament, Margarita de Arquer va posar en relleu que els resultats electorals “són difícils per governar amb estabilitat institucional”, tenint en compte que ERC té set dels 21 regidors que formen el ple. En aquest sentit, De Arquer va considerar que “pel bé del poble, hi hauria d’haver un govern fort, que sumés altres forces polítiques per portar a terme el projecte de ciutat que Salt es mereix”.

El municipi és l’únic de Catalunya en què el partit d’ultradreta Vox va aconseguir representació. El portaveu, Sergi Fabri, va destacar que són “la veu valenta del poble”. “Per exemple, som la veu de la Gregòria, de 80 anys, que viu en una comunitat de veïns plena d’ocupes conflictius i contra els quals cap polític s’atreveix a lluitar”, va afirmar.

En el mandat 2015-2019, ERC ha governat en minoria, amb IpS-CUP: una coalició que, en aquesta ocasió, no es reeditarà. Cris Sibina (CUP) va argumentar que “no hi ha hagut voluntat per part d’ERC d’intentar negociar cap acord”. Amb tot, va reivindicar que continuaran defensant les famílies més vulnerables; que són contraris “a les grans especulacions urbanístiques i comercials”, i que no deixaran de treballar per tal que l’educació a Salt sigui “realment inclusiva”.

LA FRASE

Hem de continuar avançant cap a una societat més justa i facilitar la igualtat d’oportunitats
Jordi Viñas
alcalde de salt (erc)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia