Política

Colau vol que ERC sigui soci “prioritari” i “protagonista” de grans acords de ciutat

L’alcaldessa encarrega a Batlle que els furts i els robatoris siguin la prioritat i insisteix en la fiscalia especial

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assenyalat aquest dimecres que vol que ERC sigui el soci “prioritari” aquest mandat, per una qüestió de vots i de coincidència programàtica. En declaracions a TV3, ha dit que confia que pugui ser “protagonista” de grans acords de ciutat des de l’oposició. En tot cas, ha estès la mà a tots els regidors, incloent els de JxCat. Precisament, s’ha adreçat a aquests dos grups, que tenen responsabilitats de govern a la Generalitat, per demanar que permetin l’aprovació d’uns nous pressupostos. En matèria de seguretat, ha explicat que ha encarregat al nou tinent d’alcaldia Albert Batlle que els furts i els robatoris siguin la prioritat, i ha insistit que cal un treball conjunt de tots els actors i crear una fiscalia especial.

Colau començarà la propera setmana una ronda de contactes amb tots els grups, i la primera trobada vol que sigui amb Ernest Maragall, amb qui no s’ha tornat a veure des de la trobada per negociar la investidura. L’alcaldessa li plantejarà una “via directa de diàleg” perquè ERC sigui el soci prioritari del govern, protagonista de grans acords. Ha recordat que els republicans van tenir una posició “molt dura” l’anterior mandat, amb Alfred Bosch al capdavant, una de les “sorpreses” que va tenir en l’anterior etapa, però ha assegurat que vol mirar endavant i intentar que la relació sigui “diferent”.

D’altra banda, Colau ha indicat que en matèria de seguretat hi haurà continuïtat d’algunes polítiques i reforçament d’altres, però no s’aplicarà la màxima de “canviar per canviar”. De cara a la Junta de Seguretat Local de divendres, el principal punt que volen abordar des del consistori és el dels furts i els robatoris, el principal problema d’inseguretat a la ciutat, que “s’ha disparat a la ciutat” en part, ha dit, pel canvi judicial que va fer que la reincidència deixés de ser un agreujant.

L’alcaldessa ha insistit que cal una fiscalia especial i ho tornaran a plantejar en aquesta junta, perquè es pugui distingir entre “el petit lladre ocasional i els lladres professionals”. “Necessitem que la justícia ens acompanyi”, ha dit. Ha explicat que Batlle ha reprès aquesta línia ja iniciada per ella mateixa i li ha demanat que això sigui ara la “prioritat”.

També ha aprofitat per demanar “col·laboració” a Generalitat, Estat, fiscalia i jutjats i que no hi hagi “lluites partidistes” en matèria de seguretat.

Sobre els MENA que dormen al carrer, ha advertit que és un “fracàs com a societat” si es permet que s’estigmatitzi aquesta nens i joves, i ha ofert la col·laboració de la ciutat per millorar el model, encara que no tingui competències. Al seu parer, falten recursos i tots han de col·laborar.

Sobre l’emergència climàtica, ha insistit que cal replantejar l’ampliació de les grans infraestructures, perquè això és “contradictori” amb la lluita contra la contaminació. Segons ella, la ciutadania ho està demanant, tot i que hi hagi “algun lobby que voldrà retardar-ho”. Pel que fa al peatge d’entrada, ha reiterat que és una opció estudiaran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona