Política

Ayuso se’n recorda de l’independentisme durant la seva investidura

El seu compromís de “tolerància zero” amb la corrupció aixeca aplaudiments irònics des dels escons de l’oposició

Recull les propostes de Vox però diu que hi ha posat límits

La candidata del PP a la presidència de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso s’ha recordat aquest dimarts de l’independentisme durant el seu discurs d’investidura. Ayso ha fet referències a les seves 155 propostes de govern –en referència a l’article de la Constitució– i ha defensat amb fermesa la unitat d’Espanya i la monarquia. Ayuso ha afegit que Madrid no callarà “davant d’aquells que volen segrestar la sobirania, imposar la ruptura i atempten contra la igualtat i la llibertat de tots els espanyols”.

Durant el seu discurs, Ayuso ha plantejat un programa de govern ultraliberal, en el qual ha acceptat les propostes de Vox, però també posant-hi límits. En aquest sentit, el nou Executiu obligarà els centres educatius públics a comunicar als pares les temàtiques de tallers i xerrades abans del començament del curs; millorarà el sistema d’identificació dels menors estrangers no acompanyats; defensarà que “cal combatre el masclisme, però no als homes”; i promourà la natalitat amb una conselleria específica de Família.

Ayuso ha dividit la seva intervenció en 10 eixos, plantejats com 10 reptes: ocupació, educació, digitalització, lluita contra la solitud i la despoblació, natalitat, salut, seguretat, medi ambient, igualtat i llibertat. També ha fet moltes promeses: ampliar la línia 3 de metre per a connectar-la amb la línia 12; dedicar un 2% del PIB a I+D al final de la legislatura; reduir les llistes d’espera mèdiques a la meitat; o reformar les lleis de protecció civil i la d’espectacles públics i activitats recreatives.

Pel que fa a la corrupció de membres dels governs dels anteriors executius del PP, que s’investiguen en els casos Púnica, Gürtel i Lezo, Ayuso ha explicat que “tenim el compromís de tolerància zero amb la corrupció”. Aquesta asseveració ha arrencat aplaudiments irònics de l’oposició. Ayuso ha defensat l’obra legislativa del seu partit citant de passada a gairebé tots els seus predecessors: Joaquín Leguina (PSOE), i els populars Alberto Ruiz Gallardón, Esperanza Aguirre, Cristina Cifuentes. Només li han faltat referències als dos últims expresidents: Ignacio González, que va passar per la presó pel cas Lezo, i Ángel Garrido, antic company de partit i que ara està integrat a Ciutadans.

Des de l’oposició, la portaveu d’Unides Podem a la comunitat, Isa Serra, ha criticat que Ayuso hagi citat a predecessors com Gallardón, Aguirre o Cifuentes, que han acabat “molt bé”, sigui “imputats” o amb una petició d’imputació per part de la Fiscalia Anticorrupció, com en el cas de les dues expresidentes madrilenyes. “El que ha fet (Ayuso) és riure’s de tots els madrilenys dient que lluitarà contra la corrupció i per la transparència quan no ha donat explicacions dels escàndols que estem coneixent aquests dies i que tenen a veure amb Avalmadrid o les seves relacions amb la trama Púnica”, ha subratllat Isa Serra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia