Política

Colau veu com a “fets puntuals” els apunyalaments d’aquest estiu a Barcelona i defensa que és una ciutat segura

L’alcaldessa situa els furts i els robatoris com el principal problema de seguretat a la capital catalana

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha evitat aquest divendres parlar de crisi de seguretat i ha qualificat de “fets puntuals” els apunyalaments i homicidis que s’han donat a la ciutat aquest estiu. Ha destacat que no són fets “connectats” i ha demanat no generalitzar.

L’alcaldessa considera que Barcelona és una “ciutat segura” però amb “problemes de seguretat” entre els quals destaca l’augment, els darrers dos anys, dels furts i els robatoris. Per això, ha recordat que el govern municipal demanava fa un any més efectius policials, per revertir aquesta situació, així com aposta per un canvi en la resposta judicial que “dissuadeixi” de seguir reincidit els “lladres professionals”.

Colau ha fet aquestes declaracions durant la seva visita a les festes de Gràcia, en la primera aparició pública després de les vacances d’estiu i ha respost a les crítiques de JxCat, que ha estat “connectada en tot moment” amb l’equip de govern municipal els darrers dies.

L’alcaldessa de Barcelona ha recalcat que la seguretat és un tema “que ens preocupa i ocupa” i ha recordat que fa temps que el govern municipal reclamava més agents per als carrers de Barcelona.

Per Colau, l’onada d’apunyalaments, alguns homicidis, són motiu de preocupació però continua defensat que Barcelona és una ciutat “segura”. Respecte a les paraules del tinent d’alcalde, Albert Batlle, admetent una “crisi de seguretat”, Colau no ha volgut fer-ne referència perquè no coneix el contingut exacte, ha dit, però ha assegurat que coincideix amb el responsable de seguretat en defensar que Barcelona és una ciutat “segura” amb alguns “problemes específics” que requereixen l’atenció de les institucions. Així, ha demanat treballar les diferents administracions conjuntament.

Colau també ha explicat que l’Ajuntament de Barcelona ha organitzat l’acte de record a les víctimes de l’atemptat terrorista del 17-A perquè aquestes siguin les úniques “protagonistes” i “fora de qualsevol polèmica”. Per això, no es preveuen parlaments en l’acte. Per Colau, cal que el col·lectiu sentit que la ciutat està al seu “costat” i “acompanyar en el dolor”. Ha demanat doncs, que tothom tingui un record per a les víctimes. Per Colau, el segon aniversari del 17-A ha de servir també perquè la ciutat es refermi en els valors de “pau, amor i diversitat” que va demostrar fa dos anys.

L’alcaldessa de Barcelona ha censurat també l’actitud del govern italià amb el vaixell d’Open Arms amb immigrants rescatats al Mediterrani. Colau ha dit que “salvar vides” no és una opció sinó una “obligació moral” i ha destacat que la feina d’Open Arms l’hauria d’estar fent la UE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Més de quaranta morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona