Política

L’ANC habilita per la Diada una fira de consum estratègic

Al Pla de Palau s’oferirà informació sobre empreses de subministrament pròximes al ciutadà i canvis de contractes

S’activa el centre de trucades per inscriure’s ja als actes de l’Assemblea

“Objectiu Independència” és el nou lema dels actes de la Diada que organitza l’Assemblea, i amb aquest objectiu i com a novetat respecte altres edicions l’organització habilitarà al llarg del matí al recinte del Pla de Palau diverses activitats per informar i conscienciar de la necessitat d’empoderar la ciutadania en el procés cap a la independència. “Evidenciar que el canvi comença per cadascú de nosaltres”, assenyala l’Assemblea en un comunicat publicat ahir. Amb aquesta acció, l’Assemblea proposa que la Diada també serveixi per canviar hàbits entre la ciutadania i s’aposti per consums estratègics amb l’economia catalana.

Així, de 10 del matí a 3 de la tarda s’habilitarà l’Espai Eines de País, que estarà dividit en dues parts. La primera, situada al centre de la plaça, en la qual es podran trobar diversos punts interactius per prendre consciència de quines eines hi ha per canviar la realitat actual i avançar cap a la independència, i de quines accions es poden dur a terme, ja sigui de manera individual com col·lectiva. La segona àrea estarà situada als carrers que donen accés a la plaça, on hi haurà la part d’aplicació pràctica de les eines que s’hauran exposat a la plaça. Tot plegat, englobat dins la campanya Eines de País de l’Assemblea. A tall d’exemple, en aquest espai hi haurà un punt interactiu en forma de test per saber si s’és un consumidor que potencia el compromís amb empreses sense ingerències polítiques; i als voltants s’hi instal·laran empreses registrades a Consum Estratègic per a qui vulgui fer un canvi de contracte. Aquest mateix esquema es reproduirà amb cadascuna de les eines que planteja l’espai. En definitiva, es tracta de traslladar la idea principal que cadascú de forma individual és una eina de país, i que els petits canvis, si esdevenen col·lectius, transformen la realitat.

Inscripcions

Les inscripcions a la Diada 2019 es poden fer des d’ahir per una nova via. A més de l’habitual inscripció digital a diada.assemblea.cat , qui ho vulgui ja s’hi pot inscriure telefònicament al 93 655 82 82 de dilluns a divendres, de 10 del matí a 2 del migdia i de 4 de la tarda a 8 del vespre.

La concentració d’enguany tindrà lloc a plaça Espanya i s’estendrà pels carrers que hi desemboquen, els dos extrems de Gran Via, Paral·lel, Creu Coberta, Tarragona i Maria Cristina, formant un estel, símbol de l’objectiu independència. Com cada any es recomana ser al lloc a les 4 de la tarda.

Una altra de les novetats d’enguany serà la possibilitat de seguir l’acte des de qualsevol punt del recorregut, ja que tots els trams estaran sonoritzats amb l’escenari. L’acte central començarà a les 17.14 hores i tindrà una durada aproximada de 45 minuts, una mica més curt que en anys anteriors, una demanda reiterada per l’organització i la ciutadania.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona